Även om man gör sylten själv vilket jag gjort, för det är lätt som en plätt med syltsocker. Hjortronsylt är alltid gott tycker jag, men passar kanske allra bäst i juletider
Lättanvända små godsaker som kan ätas både varma och kalla. Ädelostkrustader med hjortronsylt. Det är så mycket lättare att öppna en flaska mousserande vin
Den är väldigt lätt att svänga till och allt utan täcket med hjortron (som tar 2 minuter att bre på) kan du göra dagen innan. 1 dl hjortronsylt. 1 dl hjortronsylt
Skör köttet i tunna skivor, medans det är halvt fruset, så är det mycket lättare. Har läst någon stans tips om att servera med Nobisås, men jag kan också tänka mig att blanda ut lite hjortronsylt med créme fraische, som jag gjort till lite andra recept med rökt kött
Mosa bananerna och vispa lätt ihop med äggen. Som topping är det bara fantasin som sätter gränser, här har jag bla toppat med kombinationerna hasselnötskräm + hallon, mango + kokossirap och vispad tjock yoghurt + hjortronsylt
En annan fördel med sådana briketter är att de inte slocknar lika lätt, vilket annars är vanligt när man arbetar med så låg temperatur och syretillförsel
Om man vill ha en lättare, vegetarisk förrätt kanske man kan testa att servera en liten portion av denna goda grönkålssallad med blåmögelost, äpplen och valnötter, eller testa fetaostgratinerade rödbetor med honung och pumpakärnor
Toppenbra att ta med smet i flaska, lätt att hälla ut smet vid gräddning. Jag serverade krabbelurerna med grädde och hjortronsylt, men man kan vända dom i socker och kanel