Blanda kycklingen med hackad selleri och purjolök, ärtor, majonäs och cremefraiche. Låt den kallna. 1 grillad kyckling½ purjolök1 blekselleristjälk250 g ärtor½ dl majonäs2 dl cremefraicheca 1 msk pepparotsvispca 1 msk senap1 kruksalladcocktailtomaterArbeta ihop ingredienserna till degen och låt vila i kylskåpet 1 timme
2 msk kallt vatten. 2 msk crème fraiche. Börja med att röra ihop pajdegen, om ni använder flytande margarin så kan den röras ihop för hand, annars rekommenderar jag att använda degkrokarna med handvispen eller matberedaren
Vispa samman crème fraiche och ägg med salt och svartpeppar. Låt den stå kallt i kylen 30 minuter. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad
Vispa samman ägg, crème fraiche och ost, smaksätt med salt och peppar. Första tillagade rätt med mandelmjöl blev denna kycklingpaj som vi hittade inspiration till i Birgitta Höglunds kokbok, hemasad från bibblan