Gott till är ris, bulgur. Marinera kycklingklubborna i 12 timmar i kraftig påse och blanda runt ofta. Lägg kycklingklubborna på ett galler och sätt in i ugnen i 225 grader, ca 45 minuter
Blanda ihop marinaden och pensla kycklingklubborna runt om (använd allt). Med inspiration av det Turkiska kökets kryddsättningar slängs den här maträtten ihop snabbt, otroligt gott med Dillyoughurtsåsen till och här kan man välja annat tillbehör om man vill, vi valde pommes frites men det funkar även med ugnstekt potatis, ris eller bulgur eller nåt annat man tycker är gott
kycklingklubbor. Bulgur är någonting som jag har börjat laga allt mer & mer här hemma. Detta är möjligen inte den mest lockande bilden för denna rätt men jag måste säga att smakerna tillsammans med bulgurn, rostade potatisen och tandoorikycklingen går väldigt bra ihop
Servera med fördel bulgur eller basmatiris (gärna med lite (en knivsudd) colorite eller gurkmeja för färgens skull) och matlagningsyoghurt och finhackad bladpersilja till
Vi hade även färdiggrillade kycklingklubbor till hanna och pappa som inte ville vara helt veggo. - Tabbouleh på bulgur, tomat, persilja, mynta, citronsaft, vitlök, olivolja, salt och peppar
900 g kycklingklubbor med ben, delade i lår och ben. 2 dl fullkornsbulgur eller ris för glutenfritt. Koka bulgur i buljong ca 10 minuter, låt stå 5 minuter och blanda sedan med pumpafrön, persilja och mango