Ville iaf visa er om en enkel och god marinad. Lägg i de frysta kycklingdelarna i en smord långpannaPensla på marinadenKlicka över margarinetHäll i vatten i botten i plåten
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. det finns många goda färdiga marinader i butiken men då och då tycker jag om att göra egen marinad
Att göra hemmagjord marinad till grillat kött är jätteenkelt och tar bara några minuter, dessutom slipper du alla onödiga tillsatser som det ofta finns i färdigköpta grillmarinader
Kycklingklubbor kan du dela i mindre delar eller marinera hela. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål eller en plastpåse (gärna dubbel om den spricker) tillsammans med den kyckling du vill marinera
Ta bort skinnet från klubborna. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Blanda samman crème fraiche med chilisås, fransk senap, curry, sambal oelek, vitlök, salt och svartpeppar
Marinaden i det här receptet är ganska snällt i smaken och skulle kunna hottas upp med lite chiliflagor eller några droppar ur min favoritflaska – D’Elidas (gillar du tabasco kommer du att älska denna)
Vispa ihop alla ingredienserna till marinaden och smaksätt med svartpeppar. Marinad. Gör så här. Marinera köttet, någon timme för mindre bitar och över natten för större detaljer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.