Skär baconet i bitar och knaperstek och låt rinna av på hushållspapper. med örter. Alla bloggar med dignitet har en gästbloggare och nu presenterar även Livet på Backastrand min mamma Gun som gjorde en enligt utsago världens bästa kycklingfilé här kommer receptet som kanske kan passa inför helgens mys
Rulla runt en-två skivor parmaskinka/bacon/kotlettbacon runt varje kycklingfilé. Använde mig av Philadelphia light och hade kotlettbacon som är en köttigare och magrare variant
Blanda bacon och örter. Skär med en vass kniv längs varje kycklingfilé så det bildas en ficka. Fyll fickan på kycklingfiléerna med blandningen och fäst med en tandpetare
Vi hade kycklingfilé över från helgmiddagen, perfekt att omvandla detta till en gräddig gratäng. Dela 3-4 tillagade kycklingfiléer i bitar. Medan gratängen är i ugnen knapersteker du 1 paket bacon (140 g) som sedan strösslas över den färdiga gratängen. 1 paket bacon
Banka ut kycklingfiléerna till tunna skivor. Lägg ut baconskivorna på ett fat och rulla in varje filé hårt i en baconskiva i taget tills kycklingen är helt täckt av bacon
Stek kyckling (krydda med salt, peppar och dragon) och sedan bacon (låt det rinna av på ett papper). Lägg riset i botten på en ugnsfast form, fördela kyckling, bacon och lök över
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Stek baconet knaprigt i sitt eget fett och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda i örterna. Strö den tärnade paprikan och bacon över gratängen och servera med sallad