Kyckling Alfredo med blomkål
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kyckling Alfredo med blomkål

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 port
  • 140 g bacon, tärnad
  • 900 g kycklingbröstfiléer, strimlade
  • 2 msk smör
  • 3 vitlöksklyftor, pressade
  • 200 g färsk spenat
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 100 g parmesanost, riven
  • salt och peppar, efter smak
  • 550 g blomkål

Beskrivning

    Knaperstek bacontärningarna i en torr och het stekpanna. Lägg baconet åt sidan i en tallrik eller skål.

    Spara stekfettet i pannan, tillsätt smöret och bryn kyckling och vitlök i samma panna. Lägg kycklingen åt sidan när den är genomstekt.

    Fräs spenaten tills den sjunker ihop. Men inte mer. Lägg även spenaten åt sidan.

    Häll i crème fraichen och koka upp några minuter. Lägg i parmesan samt bacon, kyckling och spenat. Smaka av med salt och peppar.

    Sänk värmen och låt puttra medan du förväller blomkålen. Dela blomkålen i små buketter, inte större än en valnöt. Det går bra med både färsk och fryst.

    Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och förväll blomkålen några minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg i kycklingen. Rör om och servera.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.