Knaperstek bacontärningarna i en torr och het stekpanna. Lägg baconet åt sidan i en tallrik eller skål.
Spara stekfettet i pannan, tillsätt smöret och bryn kyckling och vitlök i samma panna. Lägg kycklingen åt sidan när den är genomstekt.
Fräs spenaten tills den sjunker ihop. Men inte mer. Lägg även spenaten åt sidan.
Häll i crème fraichen och koka upp några minuter. Lägg i parmesan samt bacon, kyckling och spenat. Smaka av med salt och peppar.
Sänk värmen och låt puttra medan du förväller blomkålen. Dela blomkålen i små buketter, inte större än en valnöt. Det går bra med både färsk och fryst.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och förväll blomkålen några minuter. Låt rinna av ordentligt. Lägg i kycklingen. Rör om och servera.
Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Smaka av med eventuellt mer salt. Ugnsrostad blomkål. Om du har tid, marinera gärna kycklingen dagen innan du ska tillaga den
Krydda med nymalen svart -och vitpeppar Lägg över kycklingen på en tallrik när de är genomstekta. Dela kycklingfiléen och stek dem i smör i en stekpanna
Servera kycklingenmed den smörbakade blomkålen och sparrisen. Pensla kycklingen riktigt med smörblandningen, gärna tre till fyra gånger under stekningen
Skär två kycklingfiléer i bitar. Pressa en solovitlök över och krydda med salt och peppar. Koka blomkål och broccoli lite lätt och lägg i en ugnsfast form
*Skär kycklingen i mindre bitar. Jag är verkligen inte gjord eller rättare sagt mina fötter gillar inte va ute och springa, känner mig klumpig, rumpan och brösten dallrar plus alla dessa sneda trottoarer med gropar överallt gör så jag bara får ont i knäna och fötterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.