Skala och hacka lök och vitlök. Skär korven i bitar. Hetta upp olja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, vitlök och korv i oljan, ca 5 minuter under omrörning
Jag har sett många varianter på jambalaya med ex kryddig korv, skinka, kyckling och räkor. Det jag gillar med den här jambalayan är att det blandas så mycket smaker ihop
Istället bjuder jag på en rätt som min käre make gjorde för ett tag sedan – en jambalaya. 3 kryddiga korvar, strimlade i slantar. 3 kryddiga korvar, strimlade i slantar
Idag hade jag i en kryddig korv, räkor och musslor. Jambalaya är ju något som man kan variera hur mycket som helst, man kan ha kyckling, korv, bacon, räkor, kräftor, musslor och helst allt på en gång
Jambalaya är en klassisk risrätt från både Cajun- och det kreoliska köket i Louisiana. En riktig Jambalaya smaksätts även med de tre typiska saker som står för Cajun-köket