I morse åt jag yoghurt med krossade linfrön, lätt tinade blåbär och kardemumma. Som jag har skrivit tidigare får äggen ofta vänta till lunch nu på sommaren och frukosten består istället av fet (10 %) grekisk eller turkisk yoghurt med goda tillbehör. Till en och en halv plåt använde jag 2 dl vatten, 1 msk fiberhusk och 1/2 dl vardera av – krossade linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, skalade sesamfrön och kruskakli
Blanda samman yoghurten och sirapen i en bunke. Blanda samman nötterna och daddlarna med de torra ingredienserna, innan du häller ner den mixen i yoghurten och sirap blandningen
Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. 1 dl kruskakli. 1 l lättyoghurt. Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke
Blanda jästen tillsammans med yoghurt och vatten i en bunke tills den har löst upp sig. 2 1/2 dl kall mild yoghurt. 10 dl vetemjöl (jag valde durumvetemjöl 8 dl + 1 dl kruskakli+1 dl valnötter + 1/2 dl chiafrön). 2 1/2 dl kall mild yoghurt. 10 dl vetemjöl (jag valde durumvetemjöl 8 dl + 1 dl kruskakli+1 dl valnötter + 1/2 dl chiafrön)
Det vill säga allt utan yoghurten. Rör sedan i yoghurten och blanda väl. 1 dl kruskakli. 4 1/2 dl mild lättyoghurt (valfri funkar). 1 dl kruskakli. 4 1/2 dl mild lättyoghurt (valfri funkar)