Kruskakli yoghurt recept

Frukostgifflar med yoghurt och kruskakli

Frukostgifflar med yoghurt och kruskakli

Tillsätt salt, olja, kruskakli, yoghurt och vetemjöl. 3 msk kruskakli. 1 ½ dl fil eller yoghurt. Smula jästen i en bunke, tillsätt fingervarmt vatten, 37 grader
Yoghurt med mycket smak och LCHF-knäcke

Yoghurt med mycket smak och LCHF-knäcke

I morse åt jag yoghurt med krossade linfrön, lätt tinade blåbär och kardemumma. Som jag har skrivit tidigare får äggen ofta vänta till lunch nu på sommaren och frukosten består istället av fet (10 %) grekisk eller turkisk yoghurt med goda tillbehör. Till en och en halv plåt använde jag 2 dl vatten, 1 msk fiberhusk och 1/2 dl vardera av – krossade linfrön, solroskärnor, pumpakärnor, skalade sesamfrön och kruskakli
LCHF bröd

LCHF bröd

Tillsätt yoghurten. 50 g jäst (osötad)2 dl vatten1 msk kallpressad rapsolja2 krm salt1 dl grahamsmjöl4 msk vetemjöl½ dl psylliumfrön½ dl pumpakärnor1 dl kruskakli1 dl linfrön1 dl solrosfrön1 dl rumsvarm yoghurt (10% fett)2 msk smör till formen. 1 dl kruskakli
Nyttiga GI frallor

Nyttiga GI frallor

Häll i honungen, yoghurten och oljevattenblandningen. 3 dl kruskakli. 5 dl turkisk yoghurt. Värm oljan och vattnet till fingervarmt
Nyttigt Matbröd

Nyttigt Matbröd

Blanda samman yoghurten och sirapen i en bunke. Blanda samman nötterna och daddlarna med de torra ingredienserna, innan du häller ner den mixen i yoghurten och sirap blandningen
Proteinbröd!

Proteinbröd!

Blanda alla torra ingredienser tillsätt sedan ägg, yoghurt och olja, blanda om ordentligt. 1dl kruskakli. 3dl turkisk yoghurt. 1dl kruskakli. 3dl turkisk yoghurt
Snabbakat valnötsbröd

Snabbakat valnötsbröd

Blanda sirap och yoghurt, och rör ner i mjölblandningen. 1 dl kruskakli. 1 l lättyoghurt. Blanda samman de torra ingredienserna, russin och valnötter i en stor bunke
Granola

Granola

Låt svalna och häll upp i en vacker burk och njut till frukost med gröt, filmjölk, yoghurt eller vad du själv föredrar
Rosta din egen Müsli

Rosta din egen Müsli

Just nu har jag snöat in på yoghurt med hemmarostad musli (med en macka och kaffe). 1 liter havregryn & råggryn (totalt 1 l)1 dl linfrö1 dl kruskakli 1 dl mandel (eller hasselnöt)1 dl pumpafrö (eller solrosfrö)15 torkade aprikoser1 dl russin1 dl berberisbär 1 krm salt(honung)Sätt ugnen på 225 grader. 1 dl kruskakli
Sirapslimpa

Sirapslimpa

Blanda yoghurt, sirap och äpplen. Häll över yoghurtblandningen. 4 dl naturell yoghurt (eller filmjölk). 1 dl kruskakli. 4 dl naturell yoghurt. 1 dl kruskakli
Rutbröd med morot och solros

Rutbröd med morot och solros

)Jag penslade mitt bröd med filmjölk och strödde över solrosfrön och kruskakli, det tyckte jag blev både fint och gott
Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Kalljäst utflyktsbröd med surdeg

Pensla sedan bröden med ljummen mjölk, yoghurt eller liknande, och strö över solrosfrön, kruskakli eller något annat gott
Busfröbröd utan jäsning

Busfröbröd utan jäsning

Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter yoghurten, mjölken, musten (eller ölet) och sirapen (eller lingonsylten)
Nygräddade frukostbröd på ett kick

Nygräddade frukostbröd på ett kick

Blanda jästen tillsammans med yoghurt och vatten i en bunke tills den har löst upp sig. 2 1/2 dl kall mild yoghurt. 10 dl vetemjöl (jag valde durumvetemjöl 8 dl + 1 dl kruskakli+1 dl valnötter + 1/2 dl chiafrön). 2 1/2 dl kall mild yoghurt. 10 dl vetemjöl (jag valde durumvetemjöl 8 dl + 1 dl kruskakli+1 dl valnötter + 1/2 dl chiafrön)
Sofies mummabröd

Sofies mummabröd

5 dl mjöl av valfri sort (exempelvis 1 dl kruskakli, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl kornmjöl, 2 dl grovt rågmjöl). 4 dl yoghurt. 5 dl mjöl av valfri sort (exempelvis 1 dl kruskakli, 1 dl grahamsmjöl, 1 dl kornmjöl, 2 dl grovt rågmjöl). 4 dl yoghurt
SNABB-BRÖD MED NÖTTER

SNABB-BRÖD MED NÖTTER

Det vill säga allt utan yoghurten. Rör sedan i yoghurten och blanda väl. 1 dl kruskakli. 4 1/2 dl mild lättyoghurt (valfri funkar). 1 dl kruskakli. 4 1/2 dl mild lättyoghurt (valfri funkar)
Morotsmuffins

Morotsmuffins

Tillsätt äpple, morot, yoghurt och smör- &rapsolja i äggblandningen. 2 dl Arla Köket® matyoghurt. Sätt ugnen på 225°