Den smakar lite syrligt och påminner vagt om omogna tomater eller krusbär kan man kanske säga. Jo, det är en kall mexikansk grön sås gjord på tomatillos
Hacka tomaterna, plommon och krusbär i bitar. Vilken tur då att vi faktiskt PÅ ETT UNGEFÄR minns hur vi lagade denna Lins- och Nöt (the right nut)-Bolognesen med rött vin, plommon och hör och häpna, Krusbär
Hon hade gjort en Krusbärspaj som hon var sådär nöjd med. Grädda i våffeljärn och servera med kräftstjärtar, grekisk yoghurt blandad med lite majonäs och tomat
Krusbärspaj med pistage. skivade bifftomater. Blanda krusbär och socker. Sätt ihop hamburgarna med bröd, hamburgare, spenat, tomat, rödlök, dressing och karamelliserad lök
Doften är fräscht fruktig och lite aromatisk med toner av päron och krusbär. Bland alla cocktailtomater och andra trista och sura tomater, som bara består av syra och skal, är bifftomaten sorgligt bortglömd
När krusbären mognade bakade jag krusbärsbullar som fick en fin syrlig brytning och jag kokade krusbärschutney, men populäraste receptet på bloggen blev utan tvekan den knäckiga krusbärspajen
I trädgården har vi syrener, vinbär och krusbär. Lägg på skinka, tomatskivor, purjolök och krydda. Servera dem med en god sallad med lite vinägerdressing i samt fetaost, oliver, soltorkade tomater etc s¨å det blir lite matigare
Grönsaker (förutom potatis, sallad, tomat och gurka) har vi året om. Frysta hela bär har vi, 30 liter jordgubbar, 25 liter blåbär, 8 liter hallon, 10 liter lingon, svartvinbär, rödvinbär, krusbär, äppelmos och saft från 3 stycken saftmajekok. Sedan finns där också förvälld egen odlad broccoli, egen vitkål, egna bönor 15 liter, tillbytt zucchini, egen persilja,egen dill, egen tomatsås,egen grönkål, samt ett hem styckat får och en del eget nötkött från i våras när vi tog tillbaka kött från slakteriet
Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
Jag brukar mixa mycket längre än vanligt när jag gör denna smoothie eftersom både krusbären och tomaterna har ganska hårt skal och jag vill inte ha några klumpar
Där är tyvärr svårodlat för grönsaker men där finns rabarber, krusbär, vad jag tror är smulgubbar (rosa blommor och ganska små jordgubbar som sällan blir någon skörd att tala om då gråsuggorna äter upp dem innan de hunnit växa till sig), smultron, dragon, mynta, timjan, gräslök och säkert någon mer örtkrydda jag glömt av för stunden
Hacka lök och tomater fint. 3 st tomater. Lägg i koriander, tomater och salt och fräs i ca 5 min. 1/2 dl syrliga gröna krusbär (om du inte har krusbär går det lika bra med några droppar lime). 3 st tomater
Hacka chili och skär soltorkade tomater i små bitar. Häll i vinet och soltorkade tomater. 6 soltorkade tomater. Sydafrikanska Nettlingshof (28006) är väldigt prisvärt, friskt och fruktigt med smak av kiwi, krusbär och grapefrukt