Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Koka upp krusbären tillsammans med vattnet. Koka livligt, utan lock, i 30 minuter innan kardemumman och limesaften tillsätts. 500 g krusbär. 4 msk lime eller citronsaft
Servera genast med ett gott vitt vin, och här rekommenderas vin på druvan Sauvignon Blanc, gärna från Marlborough området i New Zeeland, där vinerna ofta har härliga smaker av lime, krusbär och sparris
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av kiwi, krusbär, gräs och grapefrukt. Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, ananas, mineral och lime
Vinet har ett lite europeiskt anslag med krusbär, nyslaget gräs och vita blommor med där finns också en fin fruktighet med inslag av friska gröna äpplen, söta citrusfrukter och exotiska frukter
Château Bonnet från Entre-Deux-Mers i Bordeaux är torrt, ganska lätt, mycket friskt vin med bra fruktighet och toner av gröna äpplen, lime, krusbär och en botten av lite tropisk frukt
Ganska stor aromatisk doft av honung, krusbär, citrus och lime. Vinet hade ändå personlighet med toner av Rose’s Lime, päron och en liten intressant rökighet
Doften är klassiskt engelsk men med lite citrus och lime och drag av krusbär(. Smaken är lätt och snygg med citron/lime drag och en spritsig trevlig karaktär
För mig är en ståltankslagrad Sauvignon Blanc från Steiermark som tagen ur en lärobok, det är en ren och tydligt doft med toner av krusbär, nässlor, svarta vinbärsblad och kiwi
lime. Mamma är självkritisk - som få men inklusive mig själv - och tyckte att den vanliga varianten på pajen med rabarberfyllning var godare men det ser jag snarare som ett tecken på bortskämdhet i krusbärslandet än något att lita på och agera efter