Häll upp krusbärsmarmeladen i rena burkar och låt kallna. Rensa kursbären, ta bort stjälk och "skägg". Lägg dem i en stor kastrull och koka i vattnet i 5 minuter
Av krusbären jag fick bestämde jag mig till slut för att göra flera saker. Först ut blev sylt. Yummie. Jag använde Dansukkers Syltsocker 1+3 vilken ger en sylt/marmelad med mindre socker jämfört med vanligt syltsocker
Idag visar jag receptet på Kickis rullrån. Som ni ser har jag provat både skålar och rullrån, får se om jag tar mig tid och gör några strutar också innan jag lämnar tillbaks järnet
Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar och lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och skaka formen så att potatismjölet fördelas över bitarna
Koka upp vattnet och häll det över havregryn och vetekross. Låt svalna till 37º. Rör ut jästen i vattnet, tillsätt smör, farinsocker, rågmjöl, bakpulver, vetemjöl och salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.