En vindrink på vit glögg som serveras med is och lime. Rödvinsglögg är det vi alla vuxit upp med och vitvinsvarianter har också blivit vanliga i vårt glöggsugna land
Traditionsenligt skulle smörgåsen först ätas från det håll där sillen. Själv hoppar jag gärna över sillen och dekorerar istället ett par kantskurna formbröd med t
Dukningen fick gå i vitt, grönt och rosa för att matcha menyn. Vit chokladmousse med polkasmak. Rara Pernilla med bloggen Flower of fame mailade mig receptet på deras nyårsmiddag som jag tyckte såg oerhört god ut, receptet är från Håkan Larssons kokbok Fredagkväll med mat och vin, men jag funderade på vid vilket festligt tillfälle jag skulle kunna laga denna festmåltid
Det är ju inte enbart kakor och sött man minns från sin barndom, eller hur. En del maträtter har satt sina spår - en av dem, dessutom så otroligt lättlagad - är denna karré som sköter sig själv i ugnen och smakar så gott med sås och äppelmos
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Koka upp vatten, socker och kanelstång/ingefära, lägg ner äppelklyftor och koka dem lätt mjuka men inte söndriga, lägg upp klyftorna i smord ugnsform (spara sockerlagen för att göra fruktsoppa eller kräm av)
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. I torsdags lagade vi upp entvårättersmeny. Ridån gick upp och först ut stegade tre små starters , till varmrätt beträdde en vintervårlig rätt scenen med rödingsfilé som huvudrollsinnehavare, avslutningsakten bestod av kaffe och en kalasgod kaka
så kan jag bjuda på en drink på vit glögg. Den blev så grymt god. Vi använde Dufvenkrooksvita Hjortronglögg, men vill man inte ha så stark drink kan man ta lättglögg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.