Lägg jordgubbar, vatten, socker och citronsyra i en kastrull och koka upp. Samma recept kan användas till hallon, blåbär och krusbär 2 l Jordgubbar. 1 tsk Citronsyra
Jag hittade svarta vinbär, röda vinbär och krusbär. Vill man blandar man i konserveringsmedel (Natriumbensoat, citronsyra eller Atamon) innan den tappas upp på flaskor men oftast behövs det inte, saften brukar inte räcka så länge
citronsyran de legat i så blev sylten alldeles för syrlig, sen hade saften tagit det mesta av krusbärssmaken också så det receptet kommer jag inte lägga upp här
I receptet använde dom vanligt strösocker, citronsyra och natriumbensoat. Ja, nu har ju jag i och för sig köpt de här krusbären på torget, men det går ju lika bra med det
krusbär, mullbär (uppfattas ofta som ett låtsasbär), bröstbär och rönnbär. Allt är biologiskt odlat/ekologiskt, här används inget pektin, ingen citronsyra utan alla produkter är äkta rakt igenom