Krämig savoykål recept

Krämig savoykål

Krämig savoykål

Ett underbart, krämigt och gott tillbehör till köttet. 4 dl savoykål1/2 gul lök(6-10 champinjoner)1 dl rött eller vitt vin1 1/2 dl gräddesalt och pepparen knivsudd socker. 4 dl savoykål
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämigsavoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Kotletter med krämig savoykål

Kotletter med krämig savoykål

Servera kotletterna med savoykål. ½ savoykålshuvud i bitar eller 300 g brysselkål. Sätt ugnen på 200°C. Bryn kotletterna i hälften av smöret i en stekpanna
Krämig savoykålssoppa med laxboll

Krämig savoykålssoppa med laxboll

200 g savoykål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Savoykålssoppa. 200 g savoykål 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 10 kvistar färsk timjan 1 dl vitt vin 4 dl kycklingbuljong 2 dl Arla Köket® vispgrädde rivet skal och saft av ½ citroner salt och peppar Laxbollar
Krämig svartkålssoppa

Krämig svartkålssoppa

Soppan som värmde oss igår gjorde vi på svartkål, även kallad palmkål eller till och med dinosauriekål, en korsning av grönkål och savoykål och som just kommit i säsong
Krämig savoykålssoppa med laxboll

Krämig savoykålssoppa med laxboll

200 g savoykål. Skala lök och vitlök. Skär kål och lök i mindre bitar. Fräs dem i smör-&rapsolja tillsammans med timjan utan att det tar färg
Ädelostkyckling & stuvad savoykål

Ädelostkyckling & stuvad savoykål

Till kycklingen gjorde jag en savoykålsstuvning som var riktigt krämig och god. Stuvad savoykål 4 port. Savoykålshuvud 600-800 g. Savoykålshuvud 600-800 g
Skrei i ugn m/savoykål & räkmajonnäs

Skrei i ugn m/savoykål & räkmajonnäs

Snart har du en krämig och fin majonnäs. Skär löken lika fint och strimla savoykålen. Savoykål m/rökt pancetta1/2 savoykål1 stor morot1 liten gul lök1 bit rökt pancetta1 dl vitt vinLite färsk timjansoyasaltsmör och oljaSkör morot i tunna stavar. 1/2 savoykål
Sallad med savoykål

Sallad med savoykål

400 g savoykål. Rosta nötterna i en torr varm stekpanna tills de börjar få färg. Dela kålbladen i mindre bitar
Torsk med pocherat ägg och krämig kål

Torsk med pocherat ägg och krämig kål

Krämigsavoykål500 g savoykål 50 g smör 5 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen. 600 g torskrygg (i portionsbitar) smör, att hyvla över salt dillvippa