500 g lax, fryst i portionsbitar 0,5 savoykål, strimlat 1 gul lök, skivad 50 g smör 400 g pasta penne 400 g färskost 5 dl grädde 1 kruka dill 1 citron, skal och saft salt peppar
Ett underbart, krämigt och gott tillbehör till köttet. 4 dl savoykål1/2 gul lök(6-10 champinjoner)1 dl rött eller vitt vin1 1/2 dl gräddesalt och pepparen knivsudd socker. 4 dl savoykål
Krämigsavoykål1savoykål 2 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 1 citron, finrivet skal salt peppar. Helbakad sejrygg600 g hel sejryggsfilé, gärna med skinnet kvar olivolja salt peppar
Servera kotletterna med savoykål. ½ savoykålshuvud i bitar eller 300 g brysselkål. Sätt ugnen på 200°C. Bryn kotletterna i hälften av smöret i en stekpanna
200 g savoykål. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Savoykålssoppa. 200 g savoykål 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 10 kvistar färsk timjan 1 dl vitt vin 4 dl kycklingbuljong 2 dl Arla Köket® vispgrädde rivet skal och saft av ½ citroner salt och peppar Laxbollar
Soppan som värmde oss igår gjorde vi på svartkål, även kallad palmkål eller till och med dinosauriekål, en korsning av grönkål och savoykål och som just kommit i säsong
Till kycklingen gjorde jag en savoykålsstuvning som var riktigt krämig och god. Stuvad savoykål 4 port. Savoykålshuvud 600-800 g. Savoykålshuvud 600-800 g
Snart har du en krämig och fin majonnäs. Skär löken lika fint och strimla savoykålen. Savoykål m/rökt pancetta1/2 savoykål1 stor morot1 liten gul lök1 bit rökt pancetta1 dl vitt vinLite färsk timjansoyasaltsmör och oljaSkör morot i tunna stavar. 1/2 savoykål
Krämigsavoykål500 g savoykål 50 g smör 5 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen. 600 g torskrygg (i portionsbitar) smör, att hyvla över salt dillvippa