Krämig salsicciapasta med svamp och spenat
carin-52
carin-52

Krämig salsicciapasta med svamp och spenat

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Blev mycket gott!
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1/2 röd chili, hackad
  • 400 g salsicciafärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl matlagningsvin
  • 400 g krossade tomater
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 1 citron, cest
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl pastavatten
  • Salt
  • Peppar
  • Riven parmesan

Beskrivning

    Fräs lök sen vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit genomskinlig, den ska inte få färg.

    Addera tomatpuré och stek den någon minut. Tillsätt vinet och koka in.

    Häll i krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra.

    Stek svampen.

    Stek färsen tills den fått lite färg och blanda ner den i tomatsåsen tillsammans med svampen.

    Tillsätt mascarpone, grädde, spenat och fond och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda under tiden du kokar pasta. Tillsätt rivet citronskal och hackad basilika.

    Koka pasta. Ta undan 1 dl pastavatten innan du häller av.

    Blanda ner såsen i pastan och späd med pastavatten.

    Servera med riven parmesan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.