Fräs lök sen vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit genomskinlig, den ska inte få färg.
Addera tomatpuré och stek den någon minut. Tillsätt vinet och koka in.
Häll i krossade tomater och låt tomatsåsen småputtra.
Stek svampen.
Stek färsen tills den fått lite färg och blanda ner den i tomatsåsen tillsammans med svampen.
Tillsätt mascarpone, grädde, spenat och fond och smaka av med salt och peppar. Låt såsen sjuda under tiden du kokar pasta. Tillsätt rivet citronskal och hackad basilika.
Koka pasta. Ta undan 1 dl pastavatten innan du häller av.
Blanda ner såsen i pastan och späd med pastavatten.
Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Allt som är krämigtochdärmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt ochkrämigt slår det mesta
rensa och dela svampen i mindre bitar. Tillsätt broccoli, vitlök och senap. Salta och peppra. Vänd ner pastan i stekpannan, strö över timjan och servera
Blanda den kokta pastan med gräddsåsen och tillsätt riven parmesanost och sköljd spenat. Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.