Rör om och låt koka på svag värme tills rabarberbitarna är mjuka och kompotten krämig. Eftersom det inte blev någon bak uppdatering förra helgen lägger jag nu upp förra veckans góbullar med smak av rabarber, kanel och vanilj
Gårdagens dessert, rabarberpajen, blev riktigt smaskig så självklart lägger jag upp receptet här. Skär rabarbern i bitar och blanda den med socker, kanel och mjöl
Som rå är den härligt krispig, och som tillagad riktigt mjuk och krämig. Jag verkligen älskar rabarber, och för mig är det lika somrigt som att plocka smultron – något jag också älskar
Och trots namnet är bovete inte alls släkt med vete, istället är det besläktat med rabarber. Här kommer ett recept på en supersnabb, krämig boveterisotto
Till helgens grillade serverades inte bara betsallad med rostad rabarber, ett recept du hittar HÄR, utan även potatis och en mycket god, krämig sås gjord på sweet chilisås, mangochutney och crème fraiche till den som inte är så förtjust i nyttigheter som grönsaker
Servera med vispad grädde eller krämig vaniljsås. Det är svårt att gå till fler härliga sommar-smaker i ett, jordgubbar och rabarber är nog bland det godaste som kikar fram under sommaren
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Det söta krämiga från yoghurtpannacottan som möter den syrliga smakrika rabarberkompotten. Desserterna som fanns var riktigt goda men det som var absolut godast var en Yoghurtpannacotta med rabarber kompott
Vispa chokladgrädden krämig innan servering. Gillar ni som jag rabarber. Kanske ni också har en trädgård där ni själva odlar rabarber, och känner igen känslan när man tar vara på och lagar något ätbart av det man lagt ner lite extra kärlek och besvär på att odla