Varmrökt lax fick sällskap av Erik Lallerstedts limeaioli och en krämig avokadosallad. I dag fixade jag till en snabb middag till mig och maken med det jag hade hemma
En burk aioli, eller egentillverkad. Hetta upp och smaka av med salt, cayennepeppar och ev mer vin, strö över persilja och servera med en klick aioli och ett mustigt bröd
Rör sedan mixerstaven runt omkring i bunken tills du fått en riktigt krämig konsistens. Idag blev det plock till middag och jag har äntligen funnit på det bästa, godaste och enklaste receptet på aioli och självklart ska ni få ta del av det
Till lunch i Spanien har vi tagit det ett steg längre och gjort en krämig dressing med både aïoli, yoghurt och rosmarin som kycklingbitarna blandas med
Servera med aioli så blir den ännu godare. Igår var jag så himla sugen på fisk så jag bestämde mig att ta fram resterna från nyårsfisken som jag fryst in dvs hälleflundran och några pilgrimsmusslor, köpte även en bit lax och så gjorde jag en härligt krämig fisksoppa smaksatt med saffran
Mixa och vicka lite lätt på stavmixern – plötsligt har du en ljuvligt krämig majonnäs. Världens lättaste sak att göra – har provat göra aioli en gång tidigare