Kräftlax i ost- och skaldjurssås
catrineyngbro
catrineyngbro

Kräftlax i ost- och skaldjurssås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • kräftlax i ost- och skaldjurssås
  • Författare: Åse Portioner: 2 1x
  • INGREDIENSER
  • 2 st portionsbitar färsk laxfilé
  • 100 g hackade kräftstjärtar
  • 1 dl västerbottensost
  • 1/2 dl creme fraiche
  • ev lite salt och peppar
  •  
  • Såsen
  • 1 dl creme fraiche
  • 100 g kräftost (mjukost)
  • 1/2 dl hela kräftstjärtar eller räkor
  • 1 msk konc. hummerfond
  • 1/2 dl dill
  • cayennepeppar efter smak
  • lite salt & peppar efter smak
  • späd ev med lite mer vätska

Beskrivning

    INSTRUKTIONER

    Sätt ugnen på 150 gr.
    Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen.
    Rör ihop fyllningen och fyll laxen.
    Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. Låt allt puttra ihop några minuter, späd ev med lite mer vätska (vatten eller mjölk//grädde/creme fraiche). Stäng av plattan och rör ner hackad dill och kräftstjärtar.
    Ta ut laxen och höj värmen till 300 gr. Sätt in laxen igen någon minut så den får lite mer färg.
    Servera med valfritt tillbehör

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.