Koreansk vitlök recept

Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Blanda chiliflakes, ingefära, pressad vitlök, ostronsås och socker. 2 st vitlöksklyftor. Skölj salladskålen och skär den i grova bitar, ca 4 cm stora
Koreansk färs- Middag på 30 min

Koreansk färs- Middag på 30 min

Hacka vitlök och salladslök. Hetta upp olja och stek färsen tillsammans med vitlöken under omrörning. Koreansk färs är en riktigt god rätt som du enkelt slänger ihop på max 30 min. 4 portioner 500 g färs av valfri sort (kött- eller veggofärs) 3 st vitlöksklyftor 2 salladslökar Olja till stekning Sojasås. Inlägget Koreansk färs- Middag på 30 min dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 3 st vitlöksklyftor
Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

Koreansk steak sallad på grillad entrêcote

15 msk koreansk soja, eller japansk soja. 13 klyftor vitlök. 1600 g entrecôte, i tjocka skivor 5 msk koreansk soja, eller japansk soja 1,5 msk strösocker 3 klyftor vitlök 2 msk sesamolja 3 msk neutral rapsolja 0,5 citron, pressad saft 0,5 msk gochujang (eller 0,5 msk sambal oelek) 1 msk honung svartpeppar, nymalen 1 romansallad 0,5 rödlök 0,5 gurka 250 g miniplommontomater 30-40 g mâchesallad 10 cm rättika 3 msk sesamfrön, rostade 1 dl pumpafrön, rostade 1 salladslökBlanda 3 msk soja, 1,5 msk strösocker, 2 rivna vitlöksklyftor, 1 msk sesamolja samt svartpeppar. Rör samman 2 msk soja, 1 riven vitlöksklyfta, 1 msk sesamolja, 3 msk neutral rapsolja, citronjuice, gochujang samt honung till en dressing
Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Koreansk strimlad biff med wokade grönsaker och glasnudlar

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram ryggbiff 4 klyfta(or) vitlök 1 st röd chili 2 msk ingefära , riven 1 tsk sesamolja 2 msk soja , glutenfri, japansk 1 msk rapsolja 1 st lime , saften Grönsaker 2 st paprika(or) 150 gram sockerärtor 2 st rödlök(ar) 1 st broccoli 1 msk rapsolja 0,5 tsk sesamolja 1 tsk soja , glutenfri 240 gram glasnudlar , ca 150 gram Köp receptet Näringsvärde Kcal
Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Blanda chilin, fisksåsen, vitlöken och sockret väl. Klyftorna från en hel vitlök. Lös upp saltet i vattnet
Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Sötstark koreansk kyckling i salladsblad

Blanda samman majonnäs, chilipasta, sesamolja och vitlök till en härligt stark aioli. Låt vila i några minuter och skiva sedan upp och servera med koreansk chiliaioli, rättikssallad och salladsblad
Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

1marinad0,5 dl japansk soja 2 msk strösocker 1 msk sesamolja 0,5 päron, rivet 1 msk risvinäger 2 klyfta vitlök, pressad. 1Kimchislaw0,5 sommarvitkål, tunt strimlat 1 morot, riven 4 salladslökar, tunt skivade 1 äpple, finhackat 2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk strösocker 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver) [eller 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver] 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja. 1Till servering ris, nykokt 1 huvudsallad 1 romansallad 1 dl böngroddar 1 dl majonnäs 3-4 msk gochujang, koreansk chilipasta (eller sriracha)
Koreansk biff i Crock Pot

Koreansk biff i Crock Pot

Tillsätt sesamolja, pressad vitlök, soja, köttbuljong, farinsocker, lök och smala morotsstavar. Ingredienser till Koreansk biff i Crock Pot
Koreansk biff med sesamris

Koreansk biff med sesamris

Fräs ingefära och vitlök i rapsolja i en liten kastrull. 2 vitlöksklyftor, pressade. 2 vitlöksklyftor. Ni skulle ha hört Zack när vi åt detta i torsdags – ”Hmmm…
Koreansk wok till middag

Koreansk wok till middag

Igår var jag ju sugen på skräpmat men idag känner jag mig som vanligt igen så idag blev det en koreansk wok med glasnudlar, bulgogi och gränsaker till middag
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes. Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål
Koreansk laxtartar med pommes och het dipp

Koreansk laxtartar med pommes och het dipp

Laxtartar500 g rå lax (Salma eller Fröya) 3 msk japansk soja 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 2 tsk strösocker 3 salladslökar, finstrimlad 0,5 kålrabbi, finhackad svartpeppar, nymalen
Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

Koreansk bbq – entrecôte gangnam style

) kimchi chilifrukt, skivad vitlök, skivad. 800 g entrecôte, hängmörad, i tjocka skivor 1 dl koreansk soja (eller japansk) 3 msk strösocker 2 msk sesamolja 1 päron, rivet 3 msk vitt vin 3 klyftor vitlök, pressad 0,5 krm svartpeppar. 3 msk doenjang, koreansk sojabönspasta (alternativt misopasta) 3 msk gochujang, koreansk chilipasta (alternativt sambal oelek honung) 1 msk vatten 1 msk rostad sesamolja 1 salladslök, fint skivad 1 msk sesamfrön, rostade. Grönkål300 g grönkål 3 msk koreansk soja (eller japansk) 1,5 msk risvinäger 2 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 salladslök, tunt skivad. Till servering3 dl koreanskt ris (eller japanskt rundkornigt ris) 2 salladshuvuden (t ex romansallad, krispsallad, huvudsallad - gärna en blandning
Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs

Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs

Dressing1 citron, pressad 5 msk japansk soja 3 msk neutral rapsolja 2 msk sesamolja 1-2 msk gochujang 1,5 msk strösocker 1 klyfta vitlök, riven. Sojamajonnäs2 dl majonnäs (gärna Kewpie, dvs japansk majonnäs) 1 klyfta vitlök, finriven 1 msk japansk soja
Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Bulgogimarinad4 msk koreansk soja, eller japansk 2 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 1,5 msk ljust muscovadosocker 0,5 päron, rivet 1,5 msk sake, eller torrt vitt vin. Gochujanghollandaise250 g smör 1 msk japansk soja 1 msk mirin 3 msk risvinäger 2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1,5 msk vit misopasta 2 äggula 1 tsk sesamolja. Kimchi-ish1 kålrabbi 10 cm rättika 2 msk risvinäger 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 2 tsk fisksås 1 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk färsk ingefära, riven. Shiitake250 g shiitakesvamp 1 msk koreansk soja, eller japansk 1 msk mirin 1 msk sake 2 gemsallad rapsolja, till stekning