4 4 port ris eller annat gryn 1 1/2 dl japansk soja 1 dl strösocker 2 msk ättiksprit 1/2 krm chilipulver 1 msk olja 1 msk sesamfrö 900 g kycklinglår 1/2 gurka salt 2 morötter 1 burk böngroddar (à 280 g) 2 msk fryst gräslök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Hemma i kylen fanns blåbär, på terrassen gräslök och och slätbladig persilja, i en kruka i köket koriander – och i kryddlådan en burk med koreansk chili jag fått i present och inte riktigt använt
Blanda grönsakerna med gräslök/lök och resten av mandusåsen och låt marinera en stund. Förra helgen när vi var hos Hanna tipsade hon om denna Koreanska kycklingrätt
1 knippa gräslök. Skär köttet i mycket tunna skivor. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och låt marinera ½ - 3 timmar beroende på hur stark smak som önskas