Koreansk gräslök recept

Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs

Koreansk biffsallad med rostad baguette och sojamajonnäs

Sallad1 baguette 600 g ryggbiff salt peppar 1 romansallad, i munsstora bitar 65 g mâchesallad 1 gurka, i munsstora bitar 2 tomater, i munsstora bitar 1 rödlök, i tunna skivor 1 knippe rädisa, halverade 10 cm rättika, hyvlad 1 knippe gräslök, finskuren 4 msk rostade sesamfrön
Koreansk kyckling med mandusås

Koreansk kyckling med mandusås

4 4 port ris eller annat gryn 1 1/2 dl japansk soja 1 dl strösocker 2 msk ättiksprit 1/2 krm chilipulver 1 msk olja 1 msk sesamfrö 900 g kycklinglår 1/2 gurka salt 2 morötter 1 burk böngroddar (à 280 g) 2 msk fryst gräslök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Halstrad koreansk råbiff

Halstrad koreansk råbiff

1 msk hackad gräslök. Skär oxfilén i tunna strimlor. Blanda med de övriga ingredienserna i en skål. Forma blandningen till fyra biffar
Pottstickers med dippsås

Pottstickers med dippsås

13 msk japansk soja (eller koreansk soja). 110 blad ramslök (eller 1 kruka gräslök, finhackad). 1Fyllning500 g kycklingfärs 3 msk japansk soja (eller koreansk soja) 4 cm färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 150 g salladskål, finhackad 10 blad ramslök (eller 1 kruka gräslök, finhackad) vitpeppar
Crêpes fantasie

Crêpes fantasie

Hemma i kylen fanns blåbär, på terrassen gräslök och och slätbladig persilja, i en kruka i köket koriander – och i kryddlådan en burk med koreansk chili jag fått i present och inte riktigt använt
Koreansk kyckling med mandusås

Koreansk kyckling med mandusås

Blanda grönsakerna med gräslök/lök och resten av mandusåsen och låt marinera en stund. Förra helgen när vi var hos Hanna tipsade hon om denna Koreanska kycklingrätt

Koreanskt kött i Japan

1 knippa gräslök.  Skär köttet i mycket tunna skivor. Blanda alla ingredienser till marinaden. Lägg i köttet och låt marinera ½ - 3 timmar beroende på hur stark smak som önskas
Odla asiatiskt!

Odla asiatiskt!

Jag har två nya asiater som jag ska försöka mig på i år, kinesisk gräslök och shiso, en släkting till koreansk bladmynta

Marinerat kött på koreanskt vis

Blanda soya, vitt vin, olja, vitlök och gräslök till marinaden. 1 knippe gräslök. Smaksätt med nymald vitpeppar

Råbiff — recept

Dekorera med gräslök och sesamfrön. Koreansk råbiff 2 portioner, 15 minuter Måste provas. 300 g nymalet nötkött, av bästa kvalitet, fett- och senfritt 1 tsk riven färsk ingefära 1/2 röd chili, urkärnad 1 riven vitlöksklyfta 1 msk soja 1 msk sesamolja 1 tsk limesaft salt peppar 1 liten nypa socker 2 msk sesamfrön 1 päron 2 msk inlagd ingefära, gari (finns i asiatiska hyllan) 1/2 knippa gräslök 2 äggulor Blanda det malda köttet med riven färsk ingefära, finhackad chili, riven vitlök, soja, sesamolja, limesaft, salt, peppar, en pyttenypa socker och drygt hälften av sesamfröna. Till koreansk råbiff sitter det bättre med öl, till exempel Krusovice Premium Lager (nr 1528), 12. 1/2 knippa gräslök