Koreansk fisksås recept

Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Blanda chilin, fisksåsen, vitlöken och sockret väl. Uteslut fisksås. 2 msk fisksås. Lös upp saltet i vattnet
Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

Koreansk bbq med fläskkarré och kimchislaw

1Kimchislaw0,5 sommarvitkål, tunt strimlat 1 morot, riven 4 salladslökar, tunt skivade 1 äpple, finhackat 2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 msk strösocker 2 msk gochujaro (koreanskt chilipulver) [eller 0,5 msk chiliflakes + 1,5 msk paprikapulver] 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja. 1Till servering ris, nykokt 1 huvudsallad 1 romansallad 1 dl böngroddar 1 dl majonnäs 3-4 msk gochujang, koreansk chilipasta (eller sriracha)
Koreansk kimchi

Koreansk kimchi

Rör ihop detta med lök, ingefära, vitlök, fisksås, paprikapulver och chiliflakes. Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål
Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Koreansk ryggbiff, gochujanghollandaise och kimchi-ish

Bulgogimarinad4 msk koreansk soja, eller japansk 2 klyfta vitlök, riven 1 msk sesamolja 1,5 msk ljust muscovadosocker 0,5 päron, rivet 1,5 msk sake, eller torrt vitt vin. Gochujanghollandaise250 g smör 1 msk japansk soja 1 msk mirin 3 msk risvinäger 2 msk gochujang (koreansk chilipasta) 1,5 msk vit misopasta 2 äggula 1 tsk sesamolja. Kimchi-ish1 kålrabbi 10 cm rättika 2 msk risvinäger 2 msk gochugaru (koreanskt chilipulver) 2 tsk fisksås 1 tsk strösocker 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk färsk ingefära, riven. Shiitake250 g shiitakesvamp 1 msk koreansk soja, eller japansk 1 msk mirin 1 msk sake 2 gemsallad rapsolja, till stekning
Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

Sojamarinerad och grillad karré med koreansk kålsallad

Servera genast med den koreanska coleslawn och eventuellt jasminris eller ugnsrostad potatis till. 11-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek). 11 msk fisksås. 1koreansk coleslaw0,25 litet vitkålshuvud, väldigt tunt skivat 1 morot, riven 8 cm tunt skivad purjolök 1 dl gräslök, finhackad. 1dressing2 tsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk strösocker 1-2 msk gochujang, koreansk chilipasta (kan ersättas med sambal oelek) 1 msk fisksås 1 msk risvinägerBlanda alla ingredienserna till marinaden
KIMCHI!!!

KIMCHI!!!

Att jag inte har något om emot långsam och något omständig matlagning kommer nog inte som en nyhet och mitt i min koreansk/japanska period innebär det självklart (
Torikatsu - krispig kyckling med kimchislaw

Torikatsu - krispig kyckling med kimchislaw

1Kimchislaw0,5 spetskål, tunt strimlad 1 morot, riven 1 äpple, finhackat 2 salladslökar, tunt skivade 2 tsk färsk ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk strösocker 2 msk gochugaru (koreansk chilipeppar, eller 50/50 chiliflakes/paprikapulver) 1 msk fisksås 1 msk risvinäger 1 tsk salt 2 tsk sesamolja
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta. 2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce. 2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru
Kimchi – obligatorisk i Korea

Kimchi – obligatorisk i Korea

Låt svalna något och blanda sedan i ingefära, vitlök, lök, fisksås, räkhacket och gochujaru och rör om noga
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta. Ca 1 kilo kinakål4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier)Vatten4-5 rivna vitlöksklyftor1 tsk riven ingefära 1 tsk socker2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru. 3 msk fisksås