Att jag inte har något om emot långsam och något omständig matlagning kommer nog inte som en nyhet och mitt i min koreansk/japanska period innebär det självklart (
Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta. 2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce. 2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru
Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
Blanda vitlök, ingefära, socker och fisksås tills du får en smidig kryddpasta. Ca 1 kilo kinakål4 msk grovt salt (helst utan tillsatt jodd eller andra tillsatser som ogillas av mjölksyrebakterier)Vatten4-5 rivna vitlöksklyftor1 tsk riven ingefära 1 tsk socker2 till 3 msk fisksås/Fish Sauce2 till 4 msk torkad koreansk chili, Gochugaru. 3 msk fisksås