, saltade, pepprade och fördelade finhackad vitlök. Inte så lite fånigt kanske, men jag hittade inget bättre uttryck för att beskriva tillbehöret till den stekta koljan
Skala och skiva vitlöken. Fräs fänkål, zucchini och vitlök i lite olivolja några minuter. 400 g koljafilé. 1 vitlöksklyfta. 400 g koljafilé. 1 vitlöksklyfta 6 körsbärstomater salt och nymalen svartpeppar
Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås
Skala och riv ingefära och vitlök. Kolja. Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris. Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 2 klyfta(or) vitlök(ar). 800 gram kolja
Skala och riv ingefära och vitlök. Kolja. Servera den kryddiga koljan tillsammans med nykokt ris. Hetta upp oljan i en gryta och fräs ingefära, vitlök, schalottenlök, chili och gurkmeja på hög värme under omrörning i ca 1 minut. 800 g Koljafile. 2 st klyftor Vitlök Vanlig
Pressa i vitlöken, salta och peppra och ta ev i lite citronsaft också. Här kommer därför en variant på en favorit, kolja med mandelpotatis, citron, havskräfta och aioli
Hacka persilja, dragon och vitlök mycket, mycket fint. Stekt koljafilé med sardellmajonnäs och marinerad zucchinipasta, 2 pers. Ca 300 g koljafilé, 2 portionsbitar. 1 vitlöksklyfta. Ca 300 g koljafilé,. 1 vitlöksklyfta Salt och nymald svartpeppar
Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. Skär paprika, skalad lök och vitlök i bitar. 2 vitlöksklyftor. 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja). 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja. 600 g fisktärningar (t ex lax, hoki, kolja)
Fräs schalottenlök och vitlök mjuka på låg värme. I brist på det kan det vara nog så tillfredsställande att, den bristande inspirationen till trots, faktiskt lyckas slänga ihop en riktigt god rätt på kolja