örtkryddor efter smak, jag tog oregano men färsk basilika är nog också gott. Vit fisk såsom kolja och torsk är ju väldigt gott men behöver ofta lite hjälp på traven för att få upp smakerna
Trippelpanera koljan. Stek den panerade koljan i smör, på medelvärme i ca 5 minuter, vänd. 3 koljafiléer. 2 dl lätt crème fraiche smaksatt med tomat o basilika
Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås
Blanda i basilika, pressa citron och hyvla parmesan över när de är klara. 1/2 kruka basilika. 600 g kolja, kummel eller exempelvis torsk (helst färsk). 1/2 kruka basilika
400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja). 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika). 400 g fiskfilé, ett par olika sorter (t ex lax, kattfisk, kolja) 0,5 purjolök 1 gul lök 1 morot 2 selleristjälkar 3-4 msk olivolja 3 klyftor vitlök 3 dl vitt vin 2-3 dl vispgrädde 2 msk tomatpuré 0,5 g saffran 0,5 l fiskfond eller hummerfond salt nymalen vitpeppar 1 dl färska örtkryddor (timjan, basilika) 1 knivsudd chilipeppar 1 kg blåmusslor 200 g skalade räkor
färsk dill och basilika. Blanda ner dill och basilika före servering. färsk dill och basilika. 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel. Fiskgryta med saffran 4 portioner 250g vit fisk, tex torsk, kolja, sej eller kummel