Till kolan. Gör kolafyllningen. Låt kolan stå och bli ljummen, men den ska fortfarande kunna formas. Fyll formarna med med kolafyllningen och dekorera med resten av de rostade mandlarna
Lite lagom kolasmakande jordnötskakor med krispigt motstånd mellan tänderna. 2 dl jordnötsmjöl, 2 msk tapiocastärkelse (alternativt annan stärkelse), 2 krm kanel, 2 tsk fiberhusk, någon nypa salt, 3 msk kokossirap (alternativt honung/agave), 4 msk kokosolja. För att få en perfekt fyllning så låt det stå framme lite så innehållet får en chans att smälta lite innan man hugger in… 2 dl jordnötsmjöl, 2 msk tapiocastärkelse (alternativt annan stärkelse), 2 krm kanel, 2 tsk fiberhusk, någon nypa salt, 3 msk kokossirap (alternativt honung/agave), 4 msk kokosolja
Lägg i honungen och kokosoljan och mixa (ganska länge) tills degen klumpar ihop. Här kommer ett recept på mina nyttiga kolabiskvier och, choklad- och citronkrämsfyllning
Blanda socker, honung, glykos och vatten i en kastrull. Om jag måste välja en endaste kombo som är det bästa jag vet skulle det lätt bli choklad - kola - nötter
Dessa kan låta lite omständiga att göra med kolasåsen, men det gick väldigt snabbt. När du du bakat klart i ugnen låt dom svalna, strimla över kolasås och sikta över lite florsocker
Tillsätt sedan smör och honung och låt koka någon minut. 1,5 msk flytande honung. Koka på låg värme tills baktermometern visar 120 grader eller testa göra kultestet (ta ett glas med kallt vatten och släpp ner en sked med kolan, om kolan går att forma till en kula är kolan färdig). 1,5 msk flytande honung
Sist men inte minst blir det polkagriskola, detta kan vara ett va de godaste julgodisen. Det här med att koka knäck och kola är lite klurigt, för det gäller att få till rätt temperatur