Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek bacon, lök, vitlök och timjan. 1140 g bacon, strimlad. 1250 g frysta blåmusslor utan skal, tinade. 2 Tillsätt musslorna och servera tillsammans med pastan direkt då musslorna blivit varma
Rensa musslorna och kasta de öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på dem. 4-6 port400 gr lax400 gr vit fisk, t ex sej eller kolja1 nät musslor25-30 räkor, skalade1 fänkål1 gul lök1 klyfta vitlök1 purjolök2 morötter3 potatisar3 stänk tabasco1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 pkt saffran4 dl vitt torrt vin5 dl fiskbuljong, eller motsvarande utblandad konc fiskfondsalt och pepparAioli. 10 minuter innan servering hivar du i all fisk och musslorna (är grytan för liten kan du koka dem separat och lägga dem i grytan sen, så gjorde jag. ), låt puttra i ca 10 minuter, tills fisken är klar och musslorna har öppnat sig
Dekorera med musslor, rucola och citronklyftor. 6 hårdkokta ägg, hackade. Smörgåstårta med räkor, bacon & ost (6-8). 2 pkt bacon. 1 nät musslor. Skrubba musslorna, koka upp 1 cm vatten i en gryta och lägg ner musslorna så de får ånga några minuter, rör om. Stek bacon och blanda ner med 2 msk ostbågar i den andra. Smörgåstårta med räkor, bacon & ost (6-8). 2 pkt bacon. 1 nät musslor
Moules chèvreHälften av musslornakokta enligt ovan. Till pastarätter, som soppa, i sallad, gratinerad, till diverse fiskrätter, i kombination med fläsk/bacon o s v o s v