Dela sejfiléerna i lagom prottionsbitar, vik dem på mitten och koka försiktigt i fem minuter. 600 g sejfilé1 pkt bacon10 medelstora potatisar av fast sort6 medelstora morötter8 körsbärstomater1 röd lök1 purjolök, det vita2 vitlöksklyftor1 liten stjälk rosmarin0,5 liter fiskbuljong0,5 liter hönsbuljong1 dl vispgrädde1 dl matlagningsgrädde (eller gräddmjölk)salt och pepparSkala potatis, morötter och lök. 600 g sejfilé
Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej. 600 g kokt ris
Servera med fisken, kokt potatis och rivna morötter. 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort). 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort)
Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan
Servera med kokt potatis och mängder med rivna morötter (gärna med sås på). Citronfisk med kokt potatis och rivna morötter, 4 personer. 400 g fiskblock (torsk eller sej t. 400 g fiskblock (torsk eller sej t