Kokt sej recept

Kokt sej med rotsaker och lök

Kokt sej med rotsaker och lök

Dela sejfiléerna i lagom prottionsbitar, vik dem på mitten och koka försiktigt i fem minuter. 600 g sejfilé1 pkt bacon10 medelstora potatisar av fast sort6 medelstora morötter8 körsbärstomater1 röd lök1 purjolök, det vita2 vitlöksklyftor1 liten stjälk rosmarin0,5 liter fiskbuljong0,5 liter hönsbuljong1 dl vispgrädde1 dl matlagningsgrädde (eller gräddmjölk)salt och pepparSkala potatis, morötter och lök. 600 g sejfilé
Sej i pepparrotssås

Sej i pepparrotssås

Servera tillsammans med kokt potatis, potatismos eller ris och en god sallad. Idag ska vi prata om fisk tänkte jag, och närmare bestämt sej
Panerad sej

Panerad sej

Servera fisken med den kalla såsen, kokt potatis, en grönsallad och en citronklyfta. Idag köpte jag riktigt billig sejfilé i min affär, stora tjocka filéer som passade till vilken festmåltid som helst
Kokt fisk med tomat- och olivsås

Kokt fisk med tomat- och olivsås

Servera med såsen och kokt eller pressad potatis. 600 fiskfilé, sej eller. Fräs vitlöken i en kastrull med olivoljan utan att den får färg
Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Stekt sej/torsk med grönsaksris 

Rita Ca 361 kcal/ port med ris Ca 126 kcal/ port utan ris 4 port 500 g torsk eller sej citronpeppar 1 msk olja Grönsaksris 600 g kokt ris 1 msk flytande margarin 1 bit purjolök ca 25 cm 2 röda paprikor 2 medelstora morötter 1-2 tsk curry Krydda fisken med citronpeppar och stek i oljan. 500 g torsk eller sej. 600 g kokt ris
Sej och Sejbiff

Sej och Sejbiff

Servera med kokt potatis. Sej dyker upp allt mer på restaurangerna. SejbiffMin bardoms fiskfavorit var sejbiff
Sprödbakad sej med hemmagjord remouladsås

Sprödbakad sej med hemmagjord remouladsås

Servera med fisken, kokt potatis och rivna morötter. 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort). 1 paket frysta sejfiléer, tinad (eller annan fast fisksort)
Stekt sej med romsås och dillgurka

Stekt sej med romsås och dillgurka

600 g sejfilé, utan skinn 2 dl rågmjöl 50 g smör 2 msk olivolja 1 citron 2 msk stenbitsrom 3 dl crème fraîche 0,5 dl gräslök, finskuren 1 tsk dijonsenap 1 knippe dill 1 ask krasse 1 gurka salt peppar. 1Till servering4 port kokt potatis
Sej med äggsås

Sej med äggsås

Ta upp sejen och servera den med äggsåsen, kokt potatis, ärtor och gärna en klyfta citron. Skär sejen i fyra portionsbitar om de ej är portionerade redan
Gräddkokt sej med pocherade ägg

Gräddkokt sej med pocherade ägg

Servera med kokt potatis, grön sparris och den goda såsen runtom. 4 sejfileér à 120 g. Skala och koka potatisen
Bakad sej med palsternacka

Bakad sej med palsternacka

Servera med kokt potatis om du vill ha lite extra kolhydrater. 600 sejfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg palsternackorna i en ugnssäker form
Sej och broccolibiffar

Sej och broccolibiffar

400 g sej/torsk/vit fisk. 200 g kokt broccoli. 400 g sej/torsk/vit fisk. 200 g kokt broccoli. Gröna biffar som gömmer broccoli och fisk
Tandooristekt sej med rödlöksrelish

Tandooristekt sej med rödlöksrelish

kokt ris. 300 g sejfilé. Vänd fiskbitarna i mjöl blandat med tandoorikrydda, salt och peppar. Stek fisken i en stekpanna med olja
#19 Citronfisk med kokt potatis och rivna morötter

#19 Citronfisk med kokt potatis och rivna morötter

Servera med kokt potatis och mängder med rivna morötter (gärna med sås på). Citronfisk med kokt potatis och rivna morötter, 4 personer. 400 g fiskblock (torsk eller sej t. 400 g fiskblock (torsk eller sej t