Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen. 4 portionsbitar lax. 0,5 burk stenbitsrom, röd eller svart. Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli 4 portioner. 4 portionsbitar lax. 0,5 burk stenbitsrom, röd eller svart
Till laxen serveras en härlig romsås och kokt eller pressad potatis. Servera med sugar snaps peas (förvällda brytsockerärtor), citronskivor och kokt potatis
laxskivorna i tolv bitar. Gör en liten strut av laxskivorna. 3 hårdkokta ägg. 200 g rökt lax i skivor. 11 kokt ägg. 150 g röd stenbitsrom (1 burk) eller löjrom. Fördela 12 bitar lax i tre rader med 4 laxbitar i varje rad. Placera ut 12 halverade cocktailtomater bredvid laxskivorna, lägg en citronklyfta bredvid varje samt garnera med 12 små dillkvistar och 12 klickar rom