Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor. Ta upp laxen ur formen och rör ner hackad dill och rom i såsen
Servera gärna fisken med pressad kokt potatis och gröna ärtor. Här kommer ännu en enkel och god gratinerad lax med mumsig sås, denna gång smaksatt med vitt vin, dill och gräslök
Till laxen gjorde jag en klassisk romsås, ett måste till sådan här sorts lax, och kokt potatis. Lägg i laxfiléerna, skvätt över lite citronsaft, krydda med citronpeppar och lägg på både hackad och hel dill
Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. 4 portionsbitar lax. 1 knippe dill, hackad. Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli 4 portioner. 4 portionsbitar lax. 1 knippe dill, hackad
Pressa citronen överlaxen. Strö över finhackad dill och slå på vispgrädden. Mormors koktalax600 gr skinn och benfri laxfilé1 citron1 knippa dill3 dl gräddesalt och vitpepparLägg laxfilé i en smord ugnsform. Grädda i 200 º i 20 minServera med kokt potatis och sallad. 600 gr skinn och benfri laxfilé. 1 knippa dill
och dill. KoktLax. När jag står i affären och tittar ner i frysdisken på de portionsförpackade laxbitarna tänker jag, men ska jag behöva köpa 4 st för 89 kr när jag bara vill ha en, så beslutet var inte svårt. Fiskbilen står utaför affären så ett litet stopp och med mig hem fick jag en bit färsk laxbit för 30 kr