Tryck in kryddnejlikor och kryddpeppar runt om i löken. Låt julskinkan ligga i kallt vatten i en bunke i 2 timmar. Skinkan är färdigkokt vid 75 grader. 15 kryddpepparkorn
En kokt skinka i avsvalnat spad. Jag använde torkad rosmarin, enbär, svartpeppar, lagerblad, muskotblomma, fänkålsfrön, kryddnejlika, korianderfrön, kanelstång och kryddpeppar
Skinkan är kokt och sedan griljerad med bl. Lägg även i skalad, delad gul lök, någon morot, ett par lagerblad, några kryddpepparkorn och svartpepparkorn
egenkokt och griljerad julskinka. kokt potatis. jullimpa med julskinka, leverpastej och/eller julost på. biffen/burgaren av grovmalen högrevsfärs, toppad med mortlad kryddpeppar (recept på själva burgaren finns här)
Kokt potatis. Gör julskinkan och grilljera. Rullsylta med mycket kryddpeppar. Skala potatis o kålrot till Johanssons frestelse och julbordets kokta potatis