Stek bacon knaprigt. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Fisk. Strö det över fiskbitarna. Servera fisken med salladslök, nässelrisotto och räksås. Skär fiskfilén i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 54 grader
Rosta gärna knäcket knaprigt innan i röken (utan rökspån då) samt låt svalna. Rensa fisken. För mindre fiskar så rensa bara ut inkråm och lämna skinn, fenor och huvud
Här jag har smörstekt filéerna och serverat fisken med bacon och en parmesansås. Om jag inte får tag på färsk torsk brukar jag tina torskblock och försiktigt plocka isär filéerna, som gömmer sig inuti, (oftast 3 st)
Det blev fisk under ett knaprigt hasselnötstäcke tillsammans med ett potatis- och palsternacksmos. Fiskrätten passar perfekt även för dig som äter enligt LCHF
Väl hemma igen så fyllde vi på med lite snacks i form av näringsrika nötter(valnötter, mandlar och naturella cashews), ekorussin och aprikoser samt det knapriga och omtyckta bovetekexen jag köpte häromveckan
Fiskgratäng med knaprigt örttäcke. Fiskgratäng står på menyn idag, en gratäng som görs i tre olika delar men det betyder inte att den är komplicerad på något vis, det behövs bara lite strategi och planering
Två goda panerade fiskar från Lidl, fiskpinnar och panerade fiskfiléer av Alaska Pollock. Fiskpinnarna håller ihop kanonbra i stekpannan är det första man märker och på tallriken så smakar dessa riktigt bra
Plus lite knaprig panering som höjer smaken. Sprödbakad fisk. Sprödbakad fisk. Sprödbakad fisk. Innan vi fick barn så gjorde vi ibland panerad fisk från grunden, sedan hände livet och vi har insett att vardagen med barn kräver en del bra lösningar