Fröknäcke är ett väldigt gott substitut till vanligt knäckebröd och det är också enkelt att göra. Det innebär att jag försöker bli av med sötsuget och själva beteendet i att äta söta saker
Du kan hitta många snarlika varianter på det här knäckebrödet på Internet. Jag har lagt till psylliumfrön och lite salt i själva degen om man jämför med de recept som finns
Och knäckebröd. Men ibland är det praktiskt med bröd. psylliumfrön)2 dl skalade sesamfrön1 tsk bakpulver2 dl riven ost (vilken gräddig ost som helst)3 äggGör så härBlanda alla torra ingredienser plus ost. Bred ut massan tunt (enkel sats blev 38x24 cm, dubbel sats till långpannan) med en slickepott
Men detta knäckebröd är med mandelmjöl. Det var med i den senaste LCHF-Expressen och det är signerat Jessica Frej och Maria Blohm ur deras bok "Nytt bröd - baka gott utan gluten"
Att baka eget knäckebröd kanske låter komplicerat, men det är det faktiskt inte. Om kakorna gräddas ojämnt så går det faktiskt att ta ut brödet, och med hjälp av verktyg(för att inte bränna dig) knäcka bort de bitar som är färdiga och sedan snabbt stoppa tillbaka de andra