Täcker man bunken med plastfolie stannar fukten kvar i degen och bidrar till att degen jäser bättre. Tillsätt salt, kryddor, vetemjöl och det mesta av rågmjölet
Stick ut hål i mitten med till exempel en plastkork eller annat runt mindre föremål. 5 dl Vatten (37 grader)50 g jäst1 msk honung8 dl rågmjöl5 dl vetemjöl½ msk malen fänkål½ msk mald anis1 msk hela kummin1 msk saltRör ut jästen med vattnet, tillsätt honung, salt och kryddorna. Väg upp 30 grams bullar och kavla på ett mjölat bord (rågmjöl) ut till rundlar med en kruskavel
Pensla sparsamt med vatten, och här strör man på frön eller kryddor eller vad man nu vill ha. När jag tittade på Hela Sverige bakar förra veckan, så blev jag inspirerad av deras knäckebrödsbakande så jag var bara tvungen att baka jag med
Här får ni ett superenkelt knäckbröd med frön och salt. Man kan använda örtsalt eller andra kryddor ifall man vill ha mera smak, men jag föredrar vanligt salt
Spraya kakorna med vatten, och strö över önskade kryddor. Ljuvligt gott med andra ord - som alltid. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Dagens recept, knäckebrödmed fänkål- det vi äter allra mest av här hemma på julen. Can't buy me love sjunker Beatles och jag kan ju inte annat än sjunga med
dela kakorna medan de fortfarande är varma i lagom stora knäckebrödsbitar. Du kan välja att krydda med vitlök eller någon annan god krydda om du bara vill ha ett gott snack framför tv
Rör ihop alla ingredienser och avsluta med att blanda ner det kokande vattnet. Detta måste vara det enklaste receptet på knäckebröd som jag hittat, det är kanske inget knäckebröd för frukosten, men passar utmärkt till kvällens soppa eller en ostbricka
Rör ut jäst och salt med ljummet vatten i en bunke eller köksmaskin. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen 7-10 minuter för hand eller 5 minuter med maskin. Kavla med kruskavel eller nagga några gånger med en gaffel och lägg sedan kakorna på en bakplåtsbeklädd plåt, cirka 5-6 bröd på varje papper
Fröknäcken i all ära men ibland kan det vara gott med ett knäckebröd som inte är så mastigt och som har en konsistens som liknar mer ett vanligt knäckebröd