Det hade varit smaskigt medklyftpotatis till, och en sås med creme fracihe och soltorkade tomater. Det är Mors dag idag och den ska vi fira tillsammans med min svärmor och svärfar
Grovriv parmesanen. De är världsbäst att fylla med diverse saker och blir rätt snygga i formen. Jag använde lite av min marinad och blandade med men annars funkar vitlök, olja, salt och peppar också
Servera medklyftpotatisen. Fördela potatisen och löken på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitti ugnen tills potatisen har fin färg med knaprig yta,ca 30 min. Blanda med salt och låt stå ca 5 min. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme till fin färg, 6-7 min. 2 Värm bröden lätt i stekpannan och fyll med zucchiniburgare,tomat, den ugnsrostade löken och aioli. 1 Blanda majonnäs med riven vitlöksklyfta och smaka av med salt och cayennepeppar. 1 dl parmesan eller annan lagrad ost, grovriven
Servera gärna medklyftpotatis och en god dressing. Halstrad tonfisksashimi med avokadosallad. Tärna avokado, gurka och mango och blanda med chili, koriander, salt, svartpeppar och sesamolja
Servera medklyftpotatis, sallad och en god kall sås. Salta minipizzor med ansjovis och parmesan. Här kommer förslag på tre olika menyer till nyårsafton, med tilltugg till välkomstdrink, förrätt, varmrätt och efterrätt
Till serverar jag klyftpotatis eller som här potatisgratäng i portionskokotter smaksatt medparmesan, och gärna gröna bönor av något slag samt ugnsbakade eller långsamrostade tomater