Klyftpotatis brysselkål recept

Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål

Krämig dragonkyckling med klyftpotatis och brysselkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kyckling 0,5 st gul lök 1 klyfta(or) vitlök 300 gram kycklingfilé(er) 2 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 msk olivolja 1 dl Creme fraiche lätt 1 dl vatten 0,5 msk torkad dragon 0,5 msk kycklingfond 1 krm salt 1 krm svartpeppar 0,25 st citron(er) Potatis 300 gram fast potatis 0,5 msk olivolja 3 krm salt Tillbehör 250 gram brysselkål 1 krm salt Köp receptet Näringsvärde Kcal
Älgfile med klyftpotatis

Älgfile med klyftpotatis

Brysselkål. Lägg klyftpotatisen i en ugnsfastform och tillsätt lite margarin och citronsalt samt lite av kryddblandningen vänd runt i formen så att alla klyftor får lite av kryddblandningen
Plommonspäckad fläskkarré

Plommonspäckad fläskkarré

Stick in katrinplommon lite här och där i karrén. Krydda rikligt runt köttet och stek ytan hastigt i het panna
Tunna revebnsspjäll

Tunna revebnsspjäll

Servera revbensspjällen med klyftpotatis, brysselkål och en kall joghurtsås med röd currypasta, 2 kg revbensspjäll