Klyftpotatis örter recept

Klyftpotatis med örter och parmesan

Klyftpotatis med örter och parmesan

Klyftpotatis med örter och parmesan är en av mina favoriter när det kommer till tillbehör, speciellt om det vankas något grillat
Klyftpotatis

Klyftpotatis

örter, färska - ex timjan eller rosmarin. Gör så här. Blanda potatisen med med olja, fond och kryddor. Salta och peppra
Perfekta klyftpotatisen

Perfekta klyftpotatisen

Krydda med salt, peppar och franska örter. 1½ tsk torkade franska örter. 18 mellanstora potatisar, fast sort Flingsalt 2 msk olivolja ½ tsk torkade franska örter CItronpeppar el svartpeppar Ev lite Ädelost el fetaostSätt ugnen på 200 grader
Klyftpotatis med ruccola

Klyftpotatis med ruccola

Helt vanlig klyftpotatis som "piffas till" med ruccola. Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatis till fyra personer
Vinbakad klyftpotatis

Vinbakad klyftpotatis

Vispa ihop vitt vin, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, torkade örter, olivolja och salt. 1 msk torkade örter (t ex timjan och rosmarin)
Perfekta klyftpotatisen

Perfekta klyftpotatisen

Krydda med salt, peppar och franska örter. ½ tsk torkade franska örter. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisarna i stavar
Vinbakad klyftpotatis

Vinbakad klyftpotatis

Vispa ihop vitt vin, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, torkade örter, olivolja och salt. Vinbakad klyftpotatis 900 g potatis (gärna sparrispotatis, asparges)2 dl vitt vin2 msk dijonsenap2 pressade vitlöksklyftor1 msk torkade örter (t ex timjan och rosmarin)1/2 dl olivolja3/4 tsk saltGör så här1. 1 msk torkade örter
Maya´s klyftpotatis

Maya´s klyftpotatis

Sätt ugnen på 200grader. Tvätta potatisen och klyfta den. Lägg i en eldfastform. Krydda med salt & vitlök & örtkrydda
Oxfilé med klyftpotatis och Bengansås

Oxfilé med klyftpotatis och Bengansås

250 g Cantadou vitlök och örter. Klyftpotatis1 kg mandelpotatis olja salt. Bengansås2 schalottenlökar sambal oelek 1 oxbuljongtärning 250 g Cantadou vitlök och örter 1,5 dl matlagningsgrädde 0,5 tsk soja 1 msk rödvin
Kyckling med färska örter!

Kyckling med färska örter!

Till detta serverade jag en sallad och klyftpotatis. Grovhacka örterna. Toppa dem med grovhackad örter. Men det var en väldigt fräsch smak av alla örterna och kryddorna, hade allt hemma utom de färska örterna