Körsbärstomater kan bara lätt steka dem i stekpannan eller kan köras tillsammans med klyftpotatis. Ta ut köttet och tranchera det och servera den med goda och nyttiga röror och klyftpotatis
Till biffarna åt vi hemmagjord klyftpotatis, citron- och örtkeso och en kall grönsallad. Till matlådan dagen efter fick biffarna och keson istället sällskap av kokt potatis och kokta gröna ärtor, även det en riktig höjdare
Servera sedan schnitzeln med klyftpotatisen, ärtorna samt kapris och citronklyftor. Koka ärtorna lätt. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi670 kcalProtein50 gKolhydrater86,3 gFett10 gFibrer14 g4 portioner600 g kalvinnanlår2 dl majsmjöl2 ägg2 dl ströbrödsalt & svartpeppar10-15 potatisar eller 2 medelstora sötpotatisarkapriscitron i klyftorgröna ärtorTillredningSätt ugnen på 225 grader
Servera med klyftpotatis eller pommes frites och sås och kokta gröna ärtor. Sätt ugnen på 175 grader. Platta till kycklingfilén och skär därefter ett snitt genom den
Jag serverade kambenen med klyftpotatis, en gräddfilsdipp med chilisås och kålsalladen nedan. Strimla salladskålen, salladslöken, paprika och socker ärtorna fint och lägg i en skål
Själv föredrar jag att servera med smörigt potatismos, men pommes/klyftpotatis är också gott. citronklyftor, kokta gröna ärtor, några goa bärs och eventuellt maltvinäger
Skogsgryta med klyftpotatis och rårörda lingon. Krämig pasta med ärtor och champinjonsås. Hej. En av julens alla klassiska smaker är den av kål av alla de slag
Till detta gjorde vi klyftpotatis garnerat med vitlökssmör, och serverade med ärtor, kokt broccoli och en sås som rördes ihop på det som fanns i den lokala lilla affären - crème fraiche, färskost med gräslök, färsk salladslök och vitlök (riktigt gott faktiskt, man kan också ta rom och crème fraiche till en enkel fisksås)
Serverat med klyftpotatis och ärtor. Parmesanpanerad kycklingschnitzel (4 portioner). 4-5 kyckling minutfiléer (tunnare kycklingfiléer eller så gör man jobbet själv och delar fina kycklingfilér i 2 delar)
Stekt rödspätta med klyftpotatis, kall sås och ärtorNär man har färsk rödspätta, vilket vi hade fått tag på häromdagen, blir man ju sugen på att panera och steka, och vi hittade därför på (inspirerade av diverse recept) en egen panering med örter och parmesan som blev jättegod