Klassisk fisk recept

Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Fisk i ugn med smak av bacon, parmesan och gräslök

Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Äggsås med kokt fisk

Äggsås med kokt fisk

Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Klassisk fiskpudding

Klassisk fiskpudding

Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men den rätt jag saknade mest var Fiskpudding. Jag var helt galet sugen på fiskpudding i säkert en vecka innan jag rotade fram ett recept och lagade det på hemmaplan
Fisk i dillsås

Fisk i dillsås

Salta fisken med resten av saltet. Rulla rödspättafiléerna och lägg fisken i såsen. Servera fisken och såsen med kokt potatis och sjudna grönsaker och tomat
Klassisk fiskgratäng med dill och citron

Klassisk fiskgratäng med dill och citron

Klassiskfiskgratäng med dill, citron och potatismos. Superklassisk husmanskost som jag absolut tycker att du ska ge dig på att göra själv istället för att köpa färdig
Klassisk Laxpudding

Klassisk Laxpudding

Servera med en god fisk dressing eller gör puddingen i portionsformar. se bjussar vi idag på den här härliga och klassiska rätten
Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Duchessepotatis 800 gram mjölig potatis 1 krm salt 50 gram Mat & Bak smör 2 st ägg 0,75 tsk salt Fisk 600 gram torskfilé 1 krm salt 1 krm svartpeppar Dillsås 3 msk Mat & Bak smör 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl vatten 1 msk fiskfond 0,75 kruka(or) färsk dill 0,75 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st citron(er) Topping 170 gram räkor i lake 0,25 kruka(or) färsk dill Sallad 0,5 st gurka 65 gram salladsmix Köp receptet Näringsvärde Kcal
Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade
Klassisk fiskgratäng

Klassisk fiskgratäng

Fisk. Vik eller rulla fisken med skinnsidan inåt och placera fisken i kastrullen, krydda med salt och peppar
Klassisk fish and chips

Klassisk fish and chips

600 g vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös) 4 bakpotatisar, skalade
Klassisk gravlax med mersmak

Klassisk gravlax med mersmak

Skär inte för långt in – det är slöseri med fin fisk. Dra ur eventuella ben mot sidan av fisken med en plattång
Klassisk coleslaw & snabb fetaoströra..

Klassisk coleslaw & snabb fetaoströra..

Gott kött, kyckling eller fisk & lite vin. Passar både till grillat kött, kyckling & fisk. Klassisk coleslaw7 dl riven vitkål (jag river med osthyvel)1 liten morot1 liten hackad rödlök1 dl creme fraiche1/2 dl majonnäs1 tsk fransk senap1/2 tsk salt1 krm svartpepparRiv vitkål, morot & hacka rödlöken
Fågel fisk eller mittimellan

Fågel fisk eller mittimellan

När min kompis Jakob tillika föredetta pluggkamrat från Umeå var förbi förr-förra veckan lagade jag till en klassisk torsk med äggsås