Det här är en irakisk klassiker och lite lyxigare med laxfiléer än som i originalreceptet där man ofta delar mindre fiskar i halvor och friterar dem med både skinn och ben kvar
Det är en klassisk dansk rätt som i sin enklaste form består av potatismos och knaperstekt bacon. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Fiskfilen panerade jag i en klassisk panering med mjöl, ägg och ströbröd. Idag blev det fisk med kraschad potatis i ugn, skolans goda sås ( något omgjord) och syrlig vitlöks sallad
Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade fryst koljablock i frysen. Börja med att skala och dela morötterna i lagom långa fyrkantiga stavar, lika långa som du kommer att dela fisken i portionsbitar, ska täcka botten på fiskblocket vid serveringen
Jag trodde aldrig jag skulle säga det, men den rätt jag saknade mest var Fiskpudding. Jag var helt galet sugen på fiskpudding i säkert en vecka innan jag rotade fram ett recept och lagade det på hemmaplan
Salta fisken med resten av saltet. Rulla rödspättafiléerna och lägg fisken i såsen. Servera fisken och såsen med kokt potatis och sjudna grönsaker och tomat
Klassiskfiskgratäng med dill, citron och potatismos. Superklassisk husmanskost som jag absolut tycker att du ska ge dig på att göra själv istället för att köpa färdig