Gå över medpepparkvarnen. Med facit i hand, att göra felinköp är inte alltid så tokigt. Kalvköttet lagades till i helgen och blev till enklassisk långlagad söndagsstek från boken ”Fredagsmys, lördagsgott och söndagsmiddag” av Jens Linder
I går förenade jag nytta med nöje och tog enlångpromenad till Limhamns Fiskrökeri. Det  var ju tisdag och många fiskdiskar var fyllda med nyfångad fisk
Elsa hade fått fiskpinnar på förskolan en dag och tydligen gillat det jättemycket, så då tänkte jag att det kan ju vara värt att göra ett försök medäven hemma
Blev väldigt sugen på fiskmed skirat smör och riven pepparrot. Har till och med lyckats dra på mig en "kvinnlig bonnabränna" (linne istället för t-shirt)
Måhända märks det en aning att vi är ganska så betuttade i den där osten från Västerbotten och vårt förhållande medfisk är absolut ingen hemlighet, så när vi för samman de båda kan ni ju tänka er hur det slutar
Fisken kommer från Atlantenmen finns även i Medelhavet. Maskoof får anses som något av en nationalrätt i Irak, men i avsaknad av grill och med lite konstnärlig frihet så väljer jag ändå att kalla rätten för Maskoof
Vispa ihop äggen, mjölken/grädden och smaka av med salt och peppar och blanda i det mesta av den rivna västerbottenosten (Man kan absolut ha vilkenriven ost som helst
Denklassiska fyllda lövbiffen som får räknas som en av 70 tals klassikerna, här i min tappning med fyllning av grov senap, bostongurka, ost och purjolök
Jag har flyttat in i ett kollektiv och det faktum att jag nu delar kök med fyra andra och dessutom har en minimal frys har färgat av sig på min matlagning
Ärtorna och sockerärtorna kokade jag, hällde av vattnet och la i en stor klick med smör. Panerad rödspätta, dillsås och kokta ärtor/sockerärtor med smör samt citron
Vi blev nöjda med våra gemensamma prestationer, och vi fick fin respons på kycklinglevermoussen (som både jag och sonen vid det här laget kan såväl rabbla ingredienslistan till som laga i sömnen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.