Speciellt kinamaten kan jag sakna, men det är faktiskt superenkelt att göra hemma själv. Här har ni ett jätteenkelt grundrecept på strimlad biff i sås som smakar precis som på kinarestaurangen, sen kan ni själva lägga till et ni önskar som bambuskott eller champinjoner – om ni vill
Hetta upp en panna med oljan och stek grönsakerna hastigt med soja och teriyakisås. Jag hade gärna beställt hem kinamat i pappkartonger precis som i serierna jag tittat på – men det går väl typ inte
potatismjölet reder du såsen med om du vill ha den klassiska, lite "simmiga" konsistensen på såsen. 4 kycklingfiléer3 morötter1/2 gurka1 röd chili3 cm färsk ingefära1 solo vitlök3 msk hoi sin sås2 msk vitvinsvinäger2 msk råsocker2 msk sherry1 hönsbuljongtärning5 dl vattenev lite potatismjölstrimla kycklingen och stek den i olja
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Jag tycker om jalapeños till tacosen och lite sambal till kinamaten. Så därför brukar jag servera såsen vid sidan om eller spara lite okryddad mat vid sidan om
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Jag har förresten aldrig vad jag kan minnas lagat kinamat tidigare. Sås. gör såsen. Servera pastaknytena tillsammans med såsen, soja och/eller sambal oelek (alt
Gillar ni ”svensk” kinamat så är det här en riktig kanonrätt. Såsen. Blanda väl och ställ åt sidan medan du blandar alla ingredienser till såsen i en annan skål
Kineserna kallar ju inte sin lokala mat för kinamat, får man ju anta… Och den där trygga känslan man får i magen efter man ätit isterband, stuvad potatis eller annan husmanskost, kommer den från maten i sig eller minnena som är kopplade till den typen av mat