Kinamat kött recept

Snabblagad kinamat i soyasås

Snabblagad kinamat i soyasås

Stek sedan köttet i smöret tills det fått lite stekyta, salta och peppra lite. Strimla köttet och pudra över ca 1 msk maizena. 450 g skinksnitsel eller liknande kött
Sugen på kinamat?

Sugen på kinamat?

Köttet vi använde oss av är en så kallad Picnicbog, dvs ett stycke benfritt kött från framdelen av grisen
Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Strimlad biff med bambuskott och champinjoner

Strimla köttet. Marinera köttet genom att blanda strimlorna med en ingrediens i taget. Potatismjölet pudras över köttet, rör om och häll därefter över vatten och olja
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Slå oljeblandningen i en stor kastrull och fräs en kort stund, tillsätt kött och fräs kort, i med löken
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Lägg i köttet och stek tills köttet fått färg. Låt sedan puttra tills köttet är mört. 500 g biffkött. 1 tärning köttbuljong
Kinesisk bambuskottsgryta

Kinesisk bambuskottsgryta

För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Biff med bambuskott

Biff med bambuskott

Här kommer en variant på kinamat utan svamp. Marinera köttet i sojan. Stek köttet i matoljan, ta upp köttet
Strimlad biff med bambuskott

Strimlad biff med bambuskott

Hemmagjord kinamat blir veckans tips på fredagsmys. I med köttet och slå över vatten, kalvfond, soja, sweet chili och muscovadosocker
Kyckling med bambuskott

Kyckling med bambuskott

Jag kan ofta få riktig craving efter kinamat och då brukar jag laga den här goda kina-inspirerade kycklingen
Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Hemmagjorda dumplings med champinjonfyllning

Jag har förresten aldrig vad jag kan minnas lagat kinamat tidigare. Hon brukar göra dumplings med köttinnehåll, men förra gången bytte hon ut köttet mot svamp och det är denna version jag försökt efterlikna
Wok à la Sandberg

Wok à la Sandberg

Kinamat har ofta ett väldigt högt innehåll glutamat. Hetta upp wokpannan och när smöret doftar "kola" är det dags att bryna den strimlade biffen snabbt, när biffen har brynts någon minuter lägger du på den gula löken utan att du rört köttet, sänk värmen och efter ytterligare en minut så kan du nu röra om och blanda köttet med löken