Kinakål kål recept

Kål - hippare än någonsin

Grönkål, savojkål, vitkål, svartkål, rödkål, blomkål, salladskål, spetskål, kruskål, brysselkål, kinakål
Dagens recept: Osso Bucco med kinakål

Dagens recept: Osso Bucco med kinakål

Det använder vi också här, men vi varierar rätten med kinakål och örter. Hacka löken, riv moroten på grova sidan av rivjärnet och hacka även kinakålen
Kimchi, koreanskt tilltugg

Kimchi, koreanskt tilltugg

Häll av vattnet från kålen/rättikan och tillsätt kryddblandningen, blanda väl. Hacka kålen i grova bitar och rättikan i 2x2 cm kuber. 1 kg kinakål
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
Kimchi

Kimchi

Jag har på senare tid experimenterat en hel del med fermentering och nu var det dags att testa på Kimchi, en traditionell koreansk rätt som oftast baseras på kinakål
PS Klassiker: Kimchi

PS Klassiker: Kimchi

Make Kimchi är en enkel kimchi gjord på kinakål. Förutom en vass kniv, en stor skärbräda och stora skålar kan det vara bra att använda handskar (tunna plastpåsar går också bra) när du använder händerna
Vårrullar med  grönsaksfyllning

Vårrullar med grönsaksfyllning

Strimla kålen och vårlöken fint. 100 g kinakål. Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka champinjonerna. Skala och strimla moroten fint
Wokad pak choy med sesampanerad lax

Wokad pak choy med sesampanerad lax

Pak choy – som också ses gå under namnet pak soi, bok choy och tat sai – har vita, långa, köttiga och saftiga stjälkar vars smak påminner om kinakålens