Tre vitlöksklyftor. Hacka vitlöksklyftorna. Häll i purjolöks- och vitlöksbitarna. Det är viktigt att värmen inte är för hög, då bränns purjon/vitlöken och smaken blir besk
Fräs lök, vitlök palsternacka så den mjuknar utan den tar färg. Kikärtor kan man göra många fina godsaker med, förra veckan tipsade vi om goda falafel med brysselkålssallad och idag fortsätter vi på inslaget kikärtsspår och bjuder på kikärtssoppa
Du behöver3 burkar kikärter1 kruka basilika1 guk lök, finhackadolivoljavitlöksklyftor1 burk krossade tomater(3-4 tomater, i tärningar)2-4 msk tomatpuré1 msk socker + 1 msk saltsaft av ½ citronvattensalt + pepparGör så härFräs löken i en stor kastrull, strö över spiskummin och hackad basilikaTillsätt pressad vitlök, tomatpuré, krossade tomater och tomat-tärningarna, samt socker och salt
Fräs vitlöken i olivolja i en kastull utan att den tar färg. 2-3 personer1 vitlöksklyfta, hackad4 msk olivolja1burk kikärter (380g)1 tärning hönsbuljong alt grönsksbuljong8 dl vatten1 kvist timjansalt och peppar1/4 HalloumiostFräs vitlöken i olivolja i en kastull utan att den tar färg. 1 vitlöksklyfta, hackad
Fräs lök, vitlök och kryddor i olja några minuter. Strålande solgul är denna kikärtssoppan, färgen får den framförallt från gurkmejan som Anki valde att lägga till helt på eget bevåg - det är inte klokt så modig man känner sig ibland