Kikärtssoppa med kokosgrädde
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtssoppa 2 port + matlåda
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 palsternacka, finhackad
  • 2 tetrapack kikärtor
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½-1 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • sambal oelek efter eget tycke
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 1 skvätt vitt vin (går bra med matlagningsvin)
  • 250 ml kokosgrädde
  • ½- 1 citron, pressad saft
  • Häll av kikärtorna skölj väl.
  • Fräs lök, vitlök palsternacka så den mjuknar utan den tar färg.
  • Tilssätt kikärtorna och kryddor och fräs några minuter.
  • Ta upp ca: 1 dl och spara till garnering.
  • Tilsätt buljong, grädde och vin låt koka upp och puttra 10 min Häll ner soppan i en matberedare och mixa så soppan blir slät.
  • Häll tillbaks i grytan ge ett uppkok och smaka av med citron och eventuellt mer kryddor.
  • Servera med dom hela kokta kikärtorna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.