Krämig kikärtssoppa och långpannerböd
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kikärtssoppa
  • 2 paket kikärtor, ca 400 g/burk
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 3 tsk mild paprikapulver
  • 5 dl grönsaksbuljong (vill du ha en tunnare soppa så ta i mer vatten)
  • 2 dl grädde
  • salt o peppar
  • Skölj kikärtorna och låt dom rinna av
  • Fräs lök, vitlök och kryddor i olja några minuter.
  • Tillsätt kikärtorna rör om och låt fräsa någon minut.
  • Häll i buljong, koka upp och låt det småputtra ca 10 minuter Mixa soppan så slät du vill ha den, antingen i mixer eller med mixerstav.
  • Tillsätt grädden, koka upp och servera.
  • Toppa gärna med rostade pumpafrö och stekt halloumiost i bitar.
  • Långpannebröd
  • 25 g jäst
  • 2½ dl mjölk
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl solrosfrö
  • ½ dl råg eller vetekross
  •  
  • Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, ca

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.