Basilika, persilja. Jag var tveksam när jag bestämmde mig för att försöka mig på en variant av kikärtsbiffar då jag hade ordet falafel i bakhuvudet, något jag tycker är så otroligt äckligt
Kikärtsbiffarmed blomkålsmos. Något som är fruktansvärt enkelt att göra är att kikärtsbiffar och det gör jag rätt ofta till övriga familjen (då jag dessvärre inte har baljväxter på schemat ännu)
för dig som vill främja klimatet och dryga ut maten med billigt protein. Basilika. Nu för tiden, på lunchrestaurangerna, dyker det ibland upp ett vegetariskt alternativt, något som ser väldigt likt ut potatisbullarna, nämligen kikärtsbiffar
Visst fisk finns ju men här lagades det kikärtsbiffar som blev så vansinnigt goda så man undrar faktiskt om vi skulle bli vegetarianer, men då börjar jag tänka, fisk är ju så gott, korv älskar jag och en god grillad köttbit är super, så nej det får bli en mix men med lite mer vegorätter
Blanda olja, vinäger, basilika och honung och smaka av med salt och svartpeppar. På menyn stod det vegetariskt i form av fördrink med snittar med olivfärskost och till varmrätt kikärtsbiffar, färskpotatissallad och morotstsatsiki och till efterrätt Arlas nya mjukglass med färska jordgubbar
” En typisk kommentar från någon som aldrig ätit linssoppa eller kikärtsbiffar. För att lyckas med detta måste vi ändra inställning och ersätta förutfattade tankegångar som ”det där tycker jag inte om” till ”det här ska bli spännande att provlaga”