Jag hittade tips på olika veganska bloggar att man kan använda chiafrön blandade med vatten som äggsubstitut, något som fungerade kanonbra som bindemedel i burgare
Jag tog inga bilder på baket, utan har kopierat och ändrat lite i det icke-veganska lussebullsrecept som ligger ute på bloggen sedan tidigare, men jag ska baka dessa igen och ta nya bilder samt testa att pensla med havegrädde istället för smör för att sedan uppdatera detta inlägg
Kikärtspaj med broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Mixa kikärtor, lök och vitlök med en mixerstav. Stek varje sida på medel värme. Enkla kikärtsbiffar (ca 4 portioner). Enkla kikärtsbiffar (ca 4 portioner)
Låt stå 10 minuter innan ni steker plättarna på medelvärme. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa i drygt hälften av mjölken till en slät smet
Servera med sallad. Pajen toppad med riven ost och veganstanningen. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna en springform med löstagbar kant
Så med den inställningen kommer jag döma mina veganska recept också. Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Servera gärna tillsammans med en god vitlöksmajonnäs, sås och klyftpotatis/sötpotatis. Goda vegetariska kikärtsbiffar som kan ersätta köttet i hamburgaren för den som vill
Pressa vitlöken och blanda väl med majonäsen. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar. Blanda allt väl låt stå ca 10 min forma sedan 8 bröd med fuktade händer, ställ in i mitten av ugnen och grädda 15 min på 225 grader. 2 medjooldadlar
Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Jag fick godkänt och hon tog till och med en gång till. Här har ni en vegansk äppelkaka. En höstkaka som fick heta duga när Louise skulle komma på finbesök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.