Vegetarisk Ramen med zoodles Vegetarisk curry bowl med kikärtor Zoodles med avokadopesto Frasiga zucchinibiffar – Glutenfria Glutenfri gnocchi med spenatpesto och valnötter
Krydda med curry & gurkmeja. Currystekta kikärtor. Spara resten av det gröna och ett par nävar små blomkålsbuketter så att du kan steka dem tillsammans med kikärtorna
Tillsätt rökt paprikapulver, chilipulver, gurkmeja, Cayennepeppar, salt och vitlökspulver, pumpapuré och kycklingbuljong och låt sjuda ett par minuter på låg temperatur
Indisk curry med kikärter1-2 burkar kikärter4-5 klyvna skalade potatisar2-3 morötter1 burk hela tomater (eller kross)1 liten burk kokosgrädde (även kokosmjölk går)1 hackad lök3-4 vitlöksklyftor1 bit riven ingefära (ca 2 cm)1 msk kanel1 msk kardemumma1 msk gurkmeja2 msk currychili enligt smak1 ½ msk socker1½ msk sojasalt(vatten)(koriander)Ta fram en kastrull och häll i lite olja
1 burk färdigkokta kikärtor (400 g). 2 tsk gurkmeja. 1 burk färdigkokta kikärtor (400 g). 2 tsk gurkmeja. Ni minns väl att jag för ett litet tag sedan under Smaka på Stockholm lagade mat tillsammans med Sandra Mastio, vinnaren av Sveriges Mästerkock 2015