Kesolasagne
anng85
anng85

Kesolasagne

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1  gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • Rapsolja
  • 2  burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 600  g fryst, tinad bladspenat
  • 1  msk chilipulver
  • 500  g cottage cheese
  •   lasagneplattor
  • 2  dl riven ost

Beskrivning

    Sätt ugnen på 225°C.

    Skala och hacka lök och vitlöksklyftor. Skala och skiva moroten. Fräs i olja i en stor kastrull tills löken blivit mjuk. Häll i krossade tomater och låt koka 4-5 minuter. Blanda i bladspenat och koka ytterligare 2-3 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och chilipulver.



    Ta från värmen och rör ner cottage cheese. Varva tomatröran med lasagneplattor i en smord ugnssäker form (ca 25 x 30 cm för 4 portioner), börja och avsluta med ett tunt lager röra. Toppa med riven ost, gärna lagrad. Tillaga mitt i ugnen ca 30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.