Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt med kavringen. a 2 limpor 6 dl vetemjöl 9 dl fint rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk mald kummin 2 dl mörk sirap 20 g rumsvarmt smör 1 pkt jäst för söta degar 5 dl mjölk Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. 2 dl mörk sirap
Rör ner filmjölken och sirapen. 2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap. Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
5 dl sirap. 5 dl sirap. Detta bröd är försvinnande gott och urenkelt att göra. Ingen kan misslyckas. Det blir en stor långpanna av detta recept men vill du göra mindre mängd bröd så halverar du bara receptet och använder mindre form, ca 30 x 25 cm
Tillsätt jästen, salt, ättiksprit och sirap. Kavring är ju en typ av limpa som är mellanmörk i färgen. Receptet på kavring hittade jag i Tidningen Hembakat
Första brödet att baka ur den boken blev kavring. Dag 2 morgon/förmiddag2 dl ljummet vatten50 g jäst210 g mörk sirap275 g rågmjöl275 g vetemjöl Dag 2. Tillsätt blandningen från dag 1 samt sirap, rågmjöl och vetemjöl. 210 g mörk sirap
-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin