Kavring sirap recept

Kavring

Kavring

Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt med kavringen. a 2 limpor 6 dl vetemjöl 9 dl fint rågmjöl 2 tsk salt 2 tsk mald kummin 2 dl mörk sirap 20 g rumsvarmt smör 1 pkt jäst för söta degar 5 dl mjölk Häll vete- och rågmjöl, salt, kummin, sirap och margarin (i mindre bitar) i matberedaren eller i en bunke. 2 dl mörk sirap
Kavring

Kavring

Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 4 dl sirap. Blanda rågsikt, vetemjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor skål
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Rör ner filmjölken och sirapen. 2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap. Det här brödet gör du snabbt och enkelt. Jo, det kräver sin tid i ugnen förstås men arbetsinsatsen är liten
Kavring

Kavring

Lägg raskdegen i degbunken och tillsätt övriga ingredienser (jäst, sirap, mjöl). mörk sirap. Grädda kavringen i cirka 90 minuter
Mumsig kavring

Mumsig kavring

Mums med kavring. Kavring är det bästa som finns och är för mig ett måste på jul/påsk bordet. 2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap
Kavring i långpanna.

Kavring i långpanna.

5 dl sirap. 5 dl sirap. Detta bröd är försvinnande gott och urenkelt att göra. Ingen kan misslyckas. Det blir en stor långpanna av detta recept men vill du göra mindre mängd bröd så halverar du bara receptet och använder mindre form, ca 30 x 25 cm
Kavring

Kavring

Rör i sirap och filmjölk och blanda med en sked till en lös deg. 14 dl sirap. 5 msk bikarbonat 1 msk bakpulver 4 dl sirap mörk 6 dl filmjölk Ugn
Kavring

Kavring

Häll filmjölk, sirap och smör i en bunke. 2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap. Kavring. 2 limpor. 9 dl filmjölk. 75 g smält smör
Lättbakad kavring

Lättbakad kavring

Det här brödet med råg, sirap och russin passar dessutom utmärkt på julbordet. Tillsätt sedan fil och sirap och rör tills smeten är slät
Kavring - Recept

Kavring - Recept

Häll filmjölk, sirap och smör i en. Kavring. 2 dl mörk sirap. 2 dl mörk sirap. Idag kommer receptet från en bloggkollega
Kavring

Kavring

Lägg i sirap, salt, fänkål, anis och pomeransskal. Denna kavring passar fint nu till jul, kanske med lite ost eller sill på
Tre Kavring

Tre Kavring

Tillsätt jästen, salt, ättiksprit och sirap. Kavring är ju en typ av limpa som är mellanmörk i färgen. Receptet på kavring hittade jag i Tidningen Hembakat
Rosendals Kavring

Rosendals Kavring

Första brödet att baka ur den boken blev kavring. Dag 2 morgon/förmiddag2 dl ljummet vatten50 g jäst210 g mörk sirap275 g rågmjöl275 g vetemjöl Dag 2. Tillsätt blandningen från dag 1 samt sirap, rågmjöl och vetemjöl. 210 g mörk sirap
Kavring

Kavring

Blanda ihop raskdeg, jäst, sirap och rågmjöl. svart eller mörk sirap. Dag 1 – anrörning. Mät upp mjölet i en bunke och väg upp den malda kumminen
Kavring

Kavring

Ta fram bakassistenten och blanda degen med sirap, soja, rågsikt och lite vetemjöl i taget. De ska ju få en kantig form som är typisk för kavring
Kavring klassisk

Kavring klassisk

Rör ner filmjölk och sirap, blanda snabbt till en tjock smet. Strö vetemjöl eller ströbröd på kanterna så att kavringen inte fastnar
Kavring

Kavring

-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin