Kavringen går att frysa. Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap, kummin och det mesta av mjölet, men spara 1 dl till utbakningen. 5 msk stött kummin
Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt medkavringen. Stick hål i de jästa deglimporna med en sticka eller en smal kniv
-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin
I onsdags hade vi MBT med tema sommar och mitt bidrag var en kavringmed fänkålsfrön och kummin. Stöt kryddorna i en mortel, och rör sedan ihop med det heta vattnet och mjölet
700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Låt dem jäsa med bakduk över, gärna på spisen eller annan varm plats, till dubbel storlek. 0,5 l kokande vatten / 250 g grovt rågmjöl / 2 msk flingsalt / 2 tsk kummin / 2 tsk anis / 2 tsk fänkål. 2 tsk kummin
Täck bunken med lock eller plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek. Tryck ihop degen med en blöt hand och skrapa ner den i en smörad och mjölad brödform