Kavring med kummin recept

Kavring med kummin

Kavring med kummin

Kavringen går att frysa. Klicka ner matfettet och tillsätt salt, sirap, kummin och det mesta av mjölet, men spara 1 dl till utbakningen. 5 msk stött kummin
Kavring

Kavring

Den här gången bakade jag picknickmuffins och rabarbermuffins samtidigt medkavringen. Stick hål i de jästa deglimporna med en sticka eller en smal kniv
Kavring

Kavring

Häll över det kokande vattnet och rör om med en slev till en seg massa. Mät upp mjöl, kummin och salt i en bunke
Kavring

Kavring

Arbeta med en slev ihop till en seg och klimpfri deg. Mät upp mjölet i en bunke och väg upp den malda kumminen
Kavring

Kavring

När man gör något från grunden som man gör med detta bröd så blir det inte bara gott utan man har full koll på vad man får i sig också
Kavring

Kavring

-) lite bröd behövs också , tycker kavring är ett himla gott bröd med sina kryddor så därför fick de bli lite kavring, dessa fick härligt god smak av kummin
Kavring

Kavring

1 tsk stött kummin. Blanda allt i degbunken. Välj program. Grovtbröd eller standard 1 1/2 tsk torrrjäst. 7-8 dl mörkt lantbrödsmjöl
Kavring

Kavring

I onsdags hade vi MBT med tema sommar och mitt bidrag var en kavringmed fänkålsfrön och kummin. Stöt kryddorna i en mortel, och rör sedan ihop med det heta vattnet och mjölet
Dagis kavring

Dagis kavring

Stäng ugnen och låt brödet stå ytterligar 15 minuter med ugnsluckan öppen. 2 tsk kummin. Blanda alla torra ingredienser
Kavring på surdeg

Kavring på surdeg

700 g filmjölk 300 g mörk sirap 100 g surdegsstart (av vete, mata upp surdegen med dagen innan så den är aktiv och bubblig) 2 tsk brödkrydda, finmalen (anis, fänkålsfrö, kummin) 250 g vetemjöl 450 g kornmjöl, finmalet 15 g salt
Kavring med honung

Kavring med honung

Gillar skarp den där smaken av fänkål och kummin, som jag tycker passar så bra till fisk och sill. Mitt första matminne är kavringmed honung
Kavring

Kavring

Låt dem jäsa med bakduk över, gärna på spisen eller annan varm plats, till dubbel storlek. 0,5 l kokande vatten / 250 g grovt rågmjöl / 2 msk flingsalt / 2 tsk kummin / 2 tsk anis / 2 tsk fänkål. 2 tsk kummin
Kavring/Lingonkavring

Kavring/Lingonkavring

Täck med plast och låt stå över natten, eller åtminstone tills hela skållningen är sval. Tillsätt kummin och rågmjöl
Glutenfri fiberrik kavring

Glutenfri fiberrik kavring

Mustigt och mjukt glutenfritt bröd med mycket fibrer och en härlig smak av brödkryddor. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite vatten
Söta små minilimpor av kavring

Söta små minilimpor av kavring

Blanda i vetemjölet, rågmjlet, saltet, sirapen, smöret och kumminen och arbeta ihop till en smidig deg
En bra kavring

En bra kavring

Täck bunken med lock eller plastfolie, låt jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek. Tryck ihop degen med en blöt hand och skrapa ner den i en smörad och mjölad brödform